Maria Aurèlia Capmany, una dona polifacètica

  0
  1519852692_698579_1519854974_noticia_normal_recorte1.jpg
  La figura i vida de Maria Aurelia Capmany torna a ser a les llibreries. La biografia publicada l’any 2000 ha estat re-editada amb motiu del centenari del seu naixement pel periodista i escriptor Agustí Pons. 
  Capmany va estar molt lligada a la ciutat de Badalona ja que va ser professora de filosofia, grec i alemany a l’Institut Albéniz. També va escriure l’obra Betúlia, una novel·la que es desenvolupa en una ciutat imaginària però facilment identificable amb la Badalona dels anys de la postguerra.
  L’autor Agustí Pons afirma que Maria Aurelia Capmany va ser una gran defensora dels drets de les dones, d’un catalanisme plural d’esquerres i de la llengua catalana. Idees i lluites que, a dia d’avui, declara, són del tot vigents.
   
  A més a més, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha presentat l’Any Maria Aurèlia Capmany, que es celebrarà aquest 2018 per homenatjar l’escriptora. A Badalona es realitzarà una jornada destinada al professorat de la llengua i la literatura. Serà el proper octubre a l’Espai Betúlia.