Marisa Drago i Fundació Salut Alta, guanyadores dels Trencant Invisibilitats

  0
  501

  La llevadora i sexòloga Marisa Drago i la Fundació Salut Alta són les guanyadores del premi Trencant Invisibilitats 2019 en la categoria trajectòria individual i de projecte, respectivament. Les guardonades, escollides pel Consell Municipal de les Dones de Badalona, va rebre el reconeixement durant l’acte institucional en el marc del Dia Internacional de la Dona que es va celebrar aquest dijous a la tarda al Teatre Zorrilla de Badalona.

  Drago, qui va ser finalista d’aquest guardó fa dos anys, és llevadora i sexòloga amb 40 anys d’experiència ajudant les dones a tenir un part més natural. De manera vocacional, ha acompanyat a adolescents i dones de totes les classes socials, religions i cultures a normalitzar la seva sexualitat. Valenta i lluitadora, reivindica la no-violència en el part, l’apoderament de la dona mitjançant el part, i la importància de la cura durant els primers anys de criança. Ha estat cofundadora del grup “Doules llevadores” i ha treballat com a docent l’Escola Universitària d’infermeria de l’Hospital Sant Joan de Déu. Segons Drago, “cada part és una història emocionant, una experiència”.

  El projecte FAR (Formació, Acompanyament i Relació) de la Fundació Salut Alta ha estat el guanyador del Trencant Invisibilitats d’enguany. Aquest projecte, que s’està duent a terme des del 2007 fins a l’actualitat al barri de la Salut de Badalona, apropa la possibilitat d’integració sociocultural de les dones del barri La Salut a través de l’idioma, impartint classes d’alfabetització de castellà i català. Acompanyades per un equip de voluntàries i professionals de la Fundació Salut Alta, s’obre la possibilitat de participació a mares de menors de 0 a 3 anys oferint un espai de llar d’infants. Alhora, més enllà de la part formativa, FAR suposa un espai de trobada entre dones del barri que comparteixen alegries i dificultats comunes, i es complementa amb l’espai “Sakti” on dos cops al mes s’ofereix un espai d’autoconeixement personal i emocional.

  L’acte d’entrega dels premis Trencant Invisibilitats va estar conduït per l’Anna Beltran i va comptar amb les actuacions del grup de dansa Teixint Llaços de la Federació de Dones de Badalona i del grup musical femení Maruja Limón.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí