Màrius Díaz i Bielsa és nomenat fill adoptiu

  0
  75

  Màrius Díaz i Bielsa, primer alcalde democràtic de Badalona després de la dictadura franquista, rep avui divendres 28 de febrer, al saló de plens de l’Ajuntament, el diploma que l’acreditarà com a fill adoptiu de la ciutat, així com se’l farà entrega de la insígnia de plata de la corporació municipal.

  A l’acte al saló de plens estan convidats, a banda de la família de Màrius Díaz, els regidors i les regidores de l’actual corporació, els anteriors alcaldes i alcaldesses i els regidors i les regidores electes l’any 1979.

  El periodista badaloní Enric Juliana és l’encarregat de fer la glosa destacant la figura humana i política de Màrius Díaz.

  Una vida lligada a la política

  El Ple de l’Ajuntament de Badalona va aprovar per unanimitat, en la sessió ordinària del passat 28 de gener de 2020, disposar que Màrius Díaz fos nomenat fill adoptiu com a “declaració pública de la ciutat que s’honra amb el reconeixement unànime de què és objecte una persona que, no essent natural del municipi hi ha tingut o té clares vinculacions, per la seva trajectòria personal en qualsevol comesa, fos o no relacionada amb l’àmbit municipal, subratllant-ne públicament aquest vincle, que es fa explícit en el testimoniatge d’aquest honor”.

  Acte de reconeixement al Teatre Principal

  Amb el suport de l’Ajuntament i l’organització d’un grup d’amics representants de la societat civil de la ciutat, també té lloc avui al Teatre Principal (carrer de Francesc Layret, 41, un acte de reconeixement de la figura de Màrius Díaz.

  Al voltant de la sala principal, sense grades, el públic assistent pot gaudir d’actuacions musicals. Com a part central de l’acte, la periodista de Badalona i conductora del programa Els Matins de TV3, Lídia Heredia, dirigirà una entrevista-col·loqui amb el periodista Enric Juliana que servirà per descobrir o recordar, vivències, polèmiques i situacions viscudes per Màrius Díaz al llarg de la seva trajectòria política.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí