Medi Ambient inicia el manteniment de la plaça Pompeu Fabra

  0
  861
  pompeu fabra.jpg

  25/09/2012 – El periode de garantia de l'obra ha expirat i el manteniment passa a ser càrrec de l'Ajuntament; properament es canviarà part de l'arbrat i les plantes més resistents i de manteminent més sostenible.

  L’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat ha iniciat aquesta setmana el manteniment de la plaça de Pompeu Fabra després que el període de garantia de l’obra hagi expirat i que, per tant, l’empresa encarregada de realitzar el manteniment hagi deixat de fer-ho. Des de l'Ajuntament, no obstant, estan estudiant la forma de fer més sostenible la cura de la plaça, ja que, asseguren, costa uns 45.000 euros anuals.

   

  Des que es va inaugurar la plaça de Pompeu Fabra l’any 2011 s’ha anat detectant que certes espècies de plantes que s’hi havien plantat, així com també alguns arbres, no s’adaptaven bé al lloc i s’han anat morint. També s’ha pogut constatar que el sistema de reg que es va col•locar no acaba de ser el millor per garantir un reg homogeni als parterres. Aquest fet provoca  que hi hagi plantes a les quals els arriba més quantitat d’aigua, i en conseqüència s’han desenvolupat correctament, mentre que a d’altres no els arriba la mateixa quantitat i han patit més en el seu creixement.

   

  En aquest sentit, des de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat s’ha realitzat un inventari dels arbres i de les plantes mortes per tal que l’empresa encarregada fins ara del manteniment pugui fer la seva substitució. Al realitzar aquest inventari ja s’han plantejat canvis d’espècies de plantes que s’han vist que no han funcionat perquè les condicions no eren les idònies per al seu creixement. També s’ha tingut cura que les noves espècies siguin de tipus més adaptats al clima mediterrani, per les seves baixes necessitats hídriques.

   

  El canvi d’arbrat i de plantes es realitzarà en les properes setmanes, quan la climatologia sigui més freda, per garantir la seva supervivència.

   

  La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sònia Egea, ha afirmat que “el temps ha demostrat que aquest projecte de plaça, que va suposar una inversió de 2.95 MEUR, procedents de la Mancomunitat de Municipis i de la Diputació de Barcelona, va ser desmesurat quant al seu disseny perquè obliga a realitzar un manteniment que en aquests moments resulta inassumible econòmicament”.

   

  La regidora ha explicat que “des de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat s’intentarà, amb els recursos disponibles, fer la plaça una mica més sostenible quant a manteniment” i que és per això que s’ha plantejat canviar algunes espècies de plantes i fer, progressivament, alguna prova de nous sistemes de reg per millorar la seva eficiència.