Membres del govern plantegen revisar la concessió de l’Olímpic al Joventut

  0
  52
  L'Olímpic es va omplir / Foto: IM Mastery Academy

  La celebració d’un esdeveniment sobre inversió en criptomonedes fet per IM Mastery Academy a l’Olímpic de Badalona, del 8 al 10 de març, ha provocat que la ciutat hagi estat protagonista negativa a tots els telenotícies del país. Mastery Academy està sota el focus de la policia per activitats de presumpta estafa piramidal i per actuar com una secta financera captant joves.

  L’Ajuntament, tot i demanar formalment al Joventut que suspengués l’esdeveniment, no va aconseguir el seu objectiu i les conferències es van dur a terme; dit de pas amb un èxit rotund d’assistència.

  Membres del govern, com el cas de la regidora Aïda Llauradó, han manifestat públicament la necessitat de “revisar la concessió del Palau Olímpic”, ja que l’Ajuntament “va traslladar al Joventut la negativa de celebrar l’esdeveniment” i aquesta petició no va tenir cap conseqüència. “Hem de prendre mesures perquè no torni a passar”, afirmava Llauradó.

  Recordem que el govern, a través del regidor Jordi Subirana, va demanar per carta al president del Joventut, Juanan Morales, la suspensió de l’esdeveniment. La resposta del club tampoc va oferir cap solució. “Continuarem analitzant les opcions legals i contractuals disponibles, compartim el profund malestar i estem preparant la millora dels mecanismes de control perquè no es repeteixi aquesta situació”, apuntaven des del Joventut.

  “El Joventut de Badalona SAD, com a gestora del recinte, us informa que va rebre fa uns mesos una sol·licitud d’ús mitjançant un promotor d’esdeveniments de la ciutat. El paper del Joventut de Badalona SAD es limita a llogar el recinte en les condicions pactades amb el promotor en virtut del contracte d’arrendament subscrit a aquest efecte, sense que Joventut de Badalona SAD tingui cap vinculació amb el promotor ni amb el seu client”, afegia el comunicat de l’entitat verd-i-negra cap a l’Ajuntament.

  L’Ajuntament ho sabia des del 2 de març

  L‘Ajuntament tenia coneixement que del 8 al 10 d’abril l’Olímpic estava llogat per fer una conferència internacional de criptomonedes. Així ho va comunicar el Joventut en la reunió de la Comissió de Seguiment de la concessió de l’Olímpic celebrada el 2 de març de 2022.

  L’Olímpic es va omplir / Foto: IM Mastery Academy

  Concessió fins al 2052

  El 2010 es va signar la renovació de la concessió de l’Olímpic i el Joventtut fins al 2052. El conveni garanteix a la Penya l’ús esportiu de la instal·lació –preferent respecte a altres usos– sense haver de pagar cap cànon. El Joventut ha de fer-se càrrec del manteniment ordinari de la instal·lació, exceptuant el de l’Oficina Local d’Habitatge i l’oficina del districte. Qualsevol altra empresa o associació contractada, participada o dirigida per l’entitat, que vulgui explotar el pavelló amb activitats recreatives, culturals, lúdiques o associatives haurà de destinar la major part del que ingressi al manteniment del Palau Olímpic, tot i permetre també que amb aquests recursos es puguin finançar activitats del club lligades als fins de la Fundació Badalona Capital Europea del Bàsquet.

  Patrocini de prop de 6 milions

  El passat febrer es va presentar a l’Olímpic el nou contracte de patrocini de l’Ajuntament i el Joventut de Badalona. El contracte té una vigència de quatre anys i un import de 5.808.000 euros (IVA inclòs ). L’import econòmic anual del patrocini es mantindrà en els mateixos termes que el contracte anterior: 1.452.000 euros per any (IVA inclòs). ‘Badalona és futur’ és el logo que la Penya llueix a la seva samarreta i en diversos punts estratègics de l’Olímpic.

  Presentació del patrocini / Foto: David Grau

  Malestar d’entitats

  Algunes entitats veïnals de Badalona ja han expressat el seu malestar per la celebració de la conferència. La Federació d’Associacions Veïnals de Badalona (FAVB) va demanar formalment al govern “que no permetés aquest esdeveniment”, ja que IM Mastery Academy “està denunciada per un grup d’afectats” i alguns dels seus membres “han estat detinguts”. La plataforma STOP CASES D’APOSTES de Badalona també ha emès un comunicat, manifestant el seu malestar després que Badalona hagi acollit un esdeveniment d’una entitat “qualificada de criptosecta i sota investigació policial per un delicte piramidal d’estafa”.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí