Menarini i el projecte #100tifiques fomenten la vocació científica de les nenes catalanes

    0
    44

    Amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència aquest dimarts, Grupo Menarini ha participat de manera activa i per segon any consecutiu a la iniciativa #100tifiques, un projecte de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació que ha comptat amb la participació de 180 dones, entre les que figuren 12 expertes de la companyia en àmbits científics com medicina, biologia o farmàcia, per impartir 166 xerrades simultànies repartides per 100 centres escolars de tot Catalunya, amb l’objectiu de fomentar la vocació científica entre les nenes catalanes. En la passada edició, més de 12.000 alumnes i 600 docents es van beneficiar de les diferents activitats d’aquesta iniciativa.

    Fomentar la vocació científica entre les dones

    Les carreres STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques) es defineixen com aquelles necessàries per liderar l’avenç de l’economia i el desenvolupament social i tecnològic dels països, però a Catalunya només un de cada cinc catedràtics i dels càrrecs directius de centres CERCA (centres d’investigació de Catalunya) són dones; i en estudis de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), el percentatge de dones graduades és d’un 21%. A nivell mundial, només el 28% dels investigadors i el 35% dels estudiants de carreres STEAM són dones, i la proporció de doctores en aquest camp a la Unió Europea és del 37,1%.

    A través de la iniciativa #100tifiques, la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) vol aportar més visibilitat al paper estratègic de les científiques a Catalunya, contribuir a crear i divulgar models femenins de referència en els àmbits de les ciències i les enginyeries, i promoure bones pràctiques que portin el sector a la igualtat de gènere.

    Grupo Menarini, compromès amb la igualtat de gènere

    Grupo Menarini vol reivindicar i posar en valor el paper de la dona dins i fora de l’empresa, i aprofundir en la igualtat de gènere, un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS5) de l’ONU. Amb aquest propòsit, 12 dones de la companyia han participat en aquestes xerrades per contribuir a crear i divulgar models femenins de referència en l’àmbit científico-tècnic, així com promoure bones pràctiques que portin el sector a la igualtat de gènere. D’aquesta forma, la companyia dobla el seu compromís amb el projecte #100tifiques, doncs en la passada edició van ser 6 les dones participants en aquesta jornada.

    En línia amb aquest propòsit de contribuir a aportar una major visibilitat al gènere femení i en el marc de la seva política de Responsabilitat Social Corporativa (RSC), Grup Menarini ja va apostar el 2019 per dur a terme una sèrie d’activitats amb l’objectiu de treballar en la igualtat de gènere. Així, a través del projecte “Ciència amb nom de dona” es va relacionar cada mes de l’any amb una científica rellevant. També es va dur a terme un calendari corporatiu en clau femenina i el concurs de fotografia “Retratades”, a més de la realització d’una foto mosaic de la M de Menarini, a partir de petites fotografies de les dones de la companyia.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí