Menorca a través de fotografies i poemes

  0
  menorca.jpg

  09/03/2015 – L’espai Betúlia acull fins al proper 23 de maig l’exposició Menorca tot just ahir… i encara, del fotògraf Toni Vidal.

  L’espai Betúlia acull fins al proper 23 de maig l’exposició Menorca tot just ahir… i encara, del fotògraf Toni Vidal. A la mostra s’hi poden veure fotografies de l’illa de Menorca acompanyades de poemes de diversos autors. 

   

  Toni Vidal és un dels fotògrafs més importants del segle XX que tradicionalment acompanya les seves instantànies amb poemes, unificant d’aquesta manera imatge i paraula. L’exposició Menorca tot just ahir… i encara és el resultat de la unió de dos projectes artístics diferents però alhora complementaris.

   

  El primer projecte, Menorca tot just ahir…, retrata la Menorca dels anys 60, i el seu contingut es pot trobar en un llibre ja editat amb el mateix títol. El segon projecte, Menorca encara es mostra a Badalona per primera vegada i és un retorn a l’illa 30 anys després i on l’artista remarca les diferències produïdes.

   

  Les fotografies de Toni Vidal estan acompanyades de poemes de Miquel Martí Pol, Montserrat Abelló, Antoni Moll Camps, José Corredor-Matheos, Susanna Rafart, Miquel Desclot, Montserrat Rodés, Pere Gomila, Ricard Creus i Sònia Moll, entre d’altres.

   

  L’exposició inclou dues activitats paral·leles: una visita guiada a l’exposició amb Toni Vidal i José Corredor Matheos el 24 de març i un recital de poetes menorquins a l’Espai Betúlia amb Toni Moll Camps, Jordi Florit, Pau Janer, Sònia Moll, Joel Bagur, Bartomeu Obrador i Òscar Bagur, el 22 de maig.