Més de 330 curtmetratges de 37 països participen al Cryptshow Festival

  0
  44

  Cryptshow Festival porta els millors curts internacionals de terror i fantàstic a Badalona

  Després d’un primer cap de setmana on hem parlat del gènere a través de la música i la literatura, Cryptshow Festival porta aquest cap de setmana els millors curts de terror i fantàstic. Un selecció internacional que ens mostren les noves tendències del gènere així com dóna a conéixer alguns dels directors que més presència estan tenint als festivals d’arreu del món.

  Cryptshow Festival ha rebut 332 inscripcions de curtmetratges per participar en el XVI Premi Serra Circular, un centenar més que l’any passat. D’aquests, 32 formaran part de la Secció Oficial a Competició, prop de 6 hores de curts que es podran veure presencialment el dies 8 i 9 de juliol al Teatre El Círcol de Badalona. 

  Es tracta de produccions de petit format on trobem obres seleccionades en més d’una cinquantena de festivals internacionals, algunes d’elles premiades, com ara la taiwanesa Part Forever d’Alan Chung-An, seleccionada a desenes de festivals com el Mórbido Film Fest i el Fantasporto, i que es va fer amb el premi al Millor Curt de Terror al Los Angeles Independent Film Festival. 

  També destaca la cinta belga Spröctch de Xavier Seron, seleccionada a Clermont-Ferrand International Short Film Festival i premi del públic al BSFF – Brussels Short Film Festival. També en destaca l’animació Saint Android de Lukas Von Berg que es va estrenar a Cannes o el curt Night Breakers dels catalans Gabriel Campoy i Guillem Lafoz, recentment seleccionat al Tribeca Film Festival, on serà l’única producció de l’estat espanyol que hi competeix.

  En aquesta edició s’han inscrit curtmetratges de 37  països d’arreu del món, principalment de l’estat espanyol, Estats Units, França i Mèxic Itàlia, però al Cryptshow Festival participaran, també, curts de Taiwan, Israel o Kazakhstan.

  Dues sessions asiàtiques

  Cryptshow Festival oferirà dues sessions asiàtiques ben especials. Com a novetat, aquest any s’ha programat una sessió especial, gràcies a la col·laboració amb Cine Àsia i Third Windows. Es tracta d’una poderosa trilogia de Toshiaki Toyoda, director japonès que, des d’un punt de vista molt personal, sempre en ha mostrat sentiments com ara ràbia, l’apatia i, fins i tot, la desesperació. En els seus darrers treballs ens mostra tot el seu mestratge darrere de les càmeres per remoure’ns per dins gràcies al seu demolidor missatge.

  La segona sessió recull la col·laboració anual amb el Festival Nits de cinema oriental de Vic i Trashorama. Oferim One More Shot (2021, Tang Qiaojia) una estupenda producció xinesa d’acció que no us deixarà moure de les cadires. Fan Siu-Wong, protagonista d’Història de Ricky, torna amb la seva pel·lícula més violenta, una història d’agents especials enfrontats a terroristes, amb escenes d’acció sagnants i sense concessions, tant arts marcials com tirotejos a boca de canó.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí