Miguel Poveda, Fernando Tejero, Julio Manrique: noms de la nova temporada dels teatres municipals

  0
  38
  miguel poveda.jpg

  02/01/2016 – Reconeguts intèrprets de totes les disciplines artístiques ompliran el tres teatres badalonins, Zorrilla, Principal i Blas Infante, fins al mes de maig.

  Badalona Cultura, sota la marca Zorrilla – Centre d’Arts Escèniques de Badalona, ha programat per a la nova temporada dels teatres municipals de la ciutat una àmplia i intensa oferta cultural de gran qualitat. Reconeguts intèrprets de totes les disciplines artístiques ompliran el tres teatres badalonins, Zorrilla, Principal i Blas Infante, fins al mes de maig.

   

  Per primera vegada, aquesta propera temporada, els teatres de Badalona se sumen al programa Apropa Cultura, una iniciativa que té com a objectiu vetllar per l’accessibilitat dels col·lectius en risc d’exclusió social als equipaments culturals i a la que s’hi adhereixen més de 50 equipaments que hi ha arreu de Catalunya

   

  També aquest any torna la campanya “A Badalona, regala teatre!” que va néixer l’any 2012 amb la voluntat d’incentivar la cultura com a regal de Nadal, i en concret amb el teatre.

   

  Gener

  El Teatre Zorrilla obre temporada, diumenge 24 de gener, amb l’espectacle familiar, organitzat per la Xarxa Badalona, Patatu, adaptació dels contes creats per l’actriu Àngels Bassas. El cap de setmana següent, 30 de gener, comença la programació d’adults amb un dels plats forts de la temporada, Una giornata particolare, producció dirigida per Oriol Broggi i interpretada per Clara Segura, Pablo Drequi i Rosa Gàmiz.

   

  Febrer

  Aquest any el Festival Internacional de Màgia – XVI Memorial Li-Chang torna per omplir la cartellera de propostes de tot tipus. A més de les Gales Internacionals que se celebraran al Teatre Zorrilla els dies 26, 27 i 28 de febrer, destaca la producció de Màgia i humor, que es farà al Teatre Principal, dissabte dia 13, on, amb format cabaret, actuaran els mags Isaac Jurado i Dani Ortiz acompanyats de l’humorista Pep Plaza. A més, enguany hi participa el mag guanyador del premi Li-Chang’15, Charlie Mag, amb el seu espectacle per a tots els públics Moments Màgics que es podrà veure el diumenge 21 de febrer, al Teatre Blas Infante. La Gala Solidària de Màgia del diumenge 6 de març, al Teatre Blas Infante, té per objectiu recaptar fons per al projecte “Solidarimàgia’16” que aquest any es destinaran a les zones més desfavorides d’Amèrica Central.

   

  Aquest febrer destacarà també per la presencia a la ciutat del festival Musica’t que enguany presentarà a l’escenari del Teatre Zorrilla, el diumenge 14 de febrer, la jove formació In Crescendo guanyadors de la segona edició del programa Oh happy Day!.

   

  Març

  Al març destaca la presència de dues primeres figures a l’escenari del Teatre Zorrilla; d’una banda un dels badalonins més internacionals, Miguel Poveda, que cantarà el dissabte dia 5, i de l’altre Josep Maria Flotats amb Ser-ho o no que actuarà el dissabte dia 12.

   

  Els espectadors també podran gaudir de dues estrenes: la presentació del nou disc del també badaloní Miguel Fernández, el dissabte 19 de març, i de l’espectacle de claqué de la Camut Band, Moments Camut, el divendres dia 11, que presentaran un espectacle que recollirà part de les seves millors i més energètiques coreografies en els seus deu anys de trajectòria.

   

  Abril

  A l’abril se celebrarà el festival Blues & Ritmes que portarà al Teatre Zorrilla, dissabte 9 d’abril, els recentment nominats als Grammy pel millor disc de gospel de l’any, The Fairfield Four. També es podrà escoltar, però al Teatre Principal, el divendres dia 8, Aziza Brahim; a Paul Heaton i Jacqui Abbott el dia 16, i a Martin Carthy, també al Teatre Principal, diumenge dia 17.

   

  Més enllà del Blues & Ritmes s’han programat dos grans espectacles de teatre dins del Zorrilla, Panorama des del pont (el dia 15 d’abril) un clàssic d’Arthur Miller on es podrà gaudir de la direcció d’un dels directors més destacats de l’escena internacional, Georges Lavaudant, i amb l’actuació d’Eduard Fernández. A més tancarà l’abril la darrera producció de la Brutal amb l’espectacle Don Joan, el darrer dia del mes, dissabte 30, adaptació del text de Molière de la mà del director i actor David Selvas i interpretat per un gran repartiment del que destaquen Julio Manrique, i els badalonins Anna Azcona i Lluís Marco.

   

  Durant l’abril el Teatre Principal acollirà la residència de la companyia de Badalona la Industrial Teatrera per acabar d’enllestir el seu nou espectacle, Nàufrags el dia 23.

   

  Maig

  En el mes de les Festes de Maig els espectadors podran gaudir d’un gran ventall d’espectacles d’un caràcter més festiu. L’Orquestra de Cambra de l’Empordà, dirigit per Jordi Puntí, presentarà Concerto a tempo d’umore al Teatre Zorrilla, el dia 8. El dia 27 el Teatre Zorrilla es podrà veure Atchúusss! dirigit per Carles Alfaro amb un repartiment de primer nivell com Malena Alterio, Ariadna Ozores i Fernando Tejero entre d’altres, i els dies 21 i 22 de maig dues funcions prèvies del nou espectacle del Tricicle.

   

  El divendres 13 de maig, al Teatre Principal, es podrà gaudir del treball de Clara Segura en el monòleg Conillet, dirigit per Marc Martínez.

   

  Abonaments i entrades

  Els nous abonaments i les entrades dels espectacles es van posar a la venda els darrers dies de desembre. A partir del 2016 s’obriran les taquilles del 2 al 5 de gener de 17 a 20.30 hores i a partir del 7 de gener dins del seu horari habitual, dijous, divendres i dissabtes de 18 a 20.30 hores. La compra de nous abonaments s’allargarà fins al divendres 30 de gener dins dels horaris habituals d’obertura de taquilles.

   

  Les entrades de tota la temporada es podran comprar a partir del 23 de desembre per Internet a través de la pàgina web del Zorrilla – Centre d’Arts Escèniques de Badalona www.zorrilla.cat, mitjançant el portal www.ticketea.com