Miquel Robusté: “Ara l’objectiu és salvar la categoria”

  0
  Miquel Robusté / Foto: Eloy Molina,

  En l’inici de la seva quarta temporada en el CF Badalona, Miquel Robusté està vivint un moment especialment difícil. La veu del veterà central, de 34 anys, es fa escoltar especialment quan l’equip escapulat necessita sortir d’una situació com l’actual.

  Què està passant?
  – És futbol… No ho hem fet tan malament com per tenir zero punts. Ens està faltant gol i, a més, evitar que ens marquin amb la facilitat amb què ho estan fent. El Cornellà, amb molt poca cosa, després que tinguéssim el partit a les nostres mans i que disposéssim d’ocasions clares, ens va fer gol. En un moment com aquest, et passen totes les coses dolentes.

  El mal moment ha arribat en l’inici de la lliga. Fins a quin punt això els pot generar desconfiança en el projecte?
  – Després d’un mes i mig de pretemporada, en què treballes intensament per començar bé, és complicat acceptar una cosa així. Quan arribi la primera victòria, ens tranquil·litzarem. De moment, és difícil. Hi ha nervis, com és lògic. Però estem treballant bé. Crec que no hem de pensar que tenim zero punts i desconnectar. Si no, és dur.

  Recorda haver viscut un inici de lliga com aquest en la seva carrera?
  – No, no m’hi havia trobat. He viscut situacions en què els meus equips han estat en zona de descens, però ha estat enmig de la temporada. El millor és, precisament, que ens ha passat al principi, perquè tenim molt de temps per a reaccionar. Hi ha equip per a poder salvar-nos. Perquè ara l’objectiu és salvar la categoria.

  Com està el vestidor?
  – Fotut. Ningú s’esperava això. El futbol està sent cruel amb nosaltres. Però hem de ser forts. En moments difícils com aquest és quan es veuen com són els jugadors. N’hem d’aprendre: si ens en sortim, sortirem reforçats d’aquesta situació.

  Vostè, Morales, Moyano, Valentín, Toledo, Carbó i Robert segueixen de la temporada passada i, enguany, estan tenint molts minuts. Com explica una davallada com aquesta? Es pot pensar que el nivell de les noves incorporacions no és el dels jugadors que han marxat?
  – No, no penso que sigui així. Crec més que estem en una dinàmica molt dolenta. Contra el Barça B ens va pesar el gol matiner que vam encaixar, però no vam fer un mal partit. A Andorra la primera part va ser igualada i no vam merèixer perdre, igual que contra l’Ebro, a casa. I a Cornellà em sembla que vam fer un partit molt seriós, adaptant-nos al terreny de joc. Però quan estàs així, tot surt malament. Hem de desconnectar i evitar la pressió.

  Va ser titular les dues primeres jornades en la seva posició, a l’eix defensiu, va seure a la banqueta en el partit contra l’Ebro i, finalment, va jugar en el mig del camp a Cornellà. Com està vivint aquests canvis?
  – Estic disponible per al que faci falta. L’entrenador treu l’onze que creu més oportú. A Cornellà vaig ajudar l’equip tant com vaig poder, la llàstima és que tot ens va anar malament.

  – Què els transmet Juanma Pons? Quina és la idea de joc?
  – És molt competitiu, ens transmet intensitat. A casa, on tenim un terreny de joc molt gran, vol que tinguem la pilota, que treballem les línies de passada i que siguem atrevits. Fora de casa, treballa molt bé els partits, en funció del rival i del terreny de joc que hàgem de trobar.

  – I diumenge arriba el Lleida. Com ho veu?
  – No hi ha cap rival que sigui fàcil a segona B. La temporada passada, per exemple, ens va anar millor amb els equips de dalt que no pas amb els de baix.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí