Miracle de rugbi a Paco Águila

  0
  DSC_0134.JPG

  28/06/2016 – Un jugador de l’equip francès de Les Anguialous XV sobreviu a un infart gràcies a la ràpida intervenció del Rugby Badalona.

   

  Dissabte passat havia de ser una jornada festiva a les instal·lacions d’atletisme de Paco Águila. La disputa de la final de la lliga francesa al Camp Nou de Barcelona va atraure milers d’aficionats cap a Catalunya, sobretot seguidors del  Toulon i el Racing 92.

   

  L’espectacular partit, rècord històric d’assistència de tots els temps amb 99.124 espectadors, quedaria en un segon pla comparat amb el tràgic incident ocorregut a Badalona; a pocs quilòmetres de distància del que s’havia convertit en el centre del rugbi mundial per un dia.

   

  Aventurats a desplaçar-se des de Gruissan, al sud de França, cap a Barcelona, l’equip de veterans de Les Anguialous XV contactaria amb el Rugby Badalona per concertar un encontre amistós a Paco Águila i, d’aquesta manera, aprofitar el viatge.

   

  Dissabte passat, les dues entitats es trobarien sobre la gespa del camp badaloní per gaudir d’una bona jornada de rugbi. L’episodi que ningú esperava viure, però, es desencadenaria de forma dramàtica.

   

  Amb l’encontre en joc, un jugador de Les Anguialous XV començaria a trobar-se malament i hauria de retirar-se als vestidors. De sobte, totes les alarmes saltarien, ja que l’afectat oferia símptomes d’estar patint un atac de cor.

   

  El partit s’aturaria de forma instantània i, per sort, la ràpida intervenció del doctor Xavi Oncins, membre del Rugby Badalona, d’una infermera present al camp i de dues persones més amb coneixements de primers auxilis mantindrien amb vida el jugador de Les Anguialous XV.

   

  Després d’uns deu minuts eterns, els serveis d’emergència arribarien a les pistes d’atletisme, aconseguint estabilitzar el pacient per portar-lo ràpidament fins a Can Ruti. Segons ha comunicat el club francès, avui el seu jugador (conegut com a Richard) està sent traslladat cap a França i evoluciona favorablement.

   

  L’absència de desfibril·lador a Paco Águila va fer témer el pitjor, però el Rugby Badalona va saber respondre amb la germanor i la companyonia que sempre han caracteritzat l’esport del tercer temps. El que havia de ser un simple amistós de pura diversió ha convertit els dos clubs en amics eterns.