Mireia Belmonte, plata europea en els 400 estils

0
    29

19/08/2014 – Amb un temps de 4:33.13, la nedadora badalonina es penja la segona medalla en el Campionat Euopeu de Natació.

Ahir dilluns 18 d’agost, la nedadora badalonina Mireia Belmonte s’enfrontava a la segona prova del XXXII Campionat Europeu de Natació, després de guanyar la primera medalla -bronze- en els 5 quilòmetres d’aigües obertes.

En aquesta ocasió, Belmonte va registrar pel matí el segon millor temps per competir la final dels 400 metres lliures, i a la tarda va tornar a acabar segona amb un temps de 4:33.13 i, així, posant-se la plata i sumant la sexta medalla de l’equip espanyol. Per altra banda, l’or va ser per l’hongaresa Katinka Hosszu (4:31.01) i el bronze per a la britànica Willmott (4:33.69).

La nedadora badalonina estava preparada per a córrer molt. Pot ser no tant com Hosszu, que anava per a rècord mundial encara que ho va llençar a poc més de cinc cossos de la placa, però si per a guanyar una plata que si bé marxava a tota cocció en els primers trams de papallona i esquena, es va complicar a la braça, on inclòs va ser sobrepassada per la britànica Aimee Wilmott. Però això no podia quedar així, i Belmonte va tornar -a l’últim estil lliure- al seu estat natual i per 56 centèsimes li van donar una plata que sap a excel·lent per a ella i per a la delegació espanyola.

Ara, avui dimarts serà un dia estrany per a la badalonina perquè podrà presenciar les finals a la grada per caprici del calendari i animar als seus companys de selecció, ja que la seva propera prova no serà fins dijous.