Neix la Coordinadora Veïnal del Baix Besòs

  0
  49

  Aquest dissabte passat es va  realitzar  a Badalona l’assemblea de constitució de la Coordinadora Veïnal del Baix Besòs, pas que formalitza el camí d’articulació metropolitana del teixit veïnal de l’entorn Besòs i que està constituït per les següents federacions, associacions i entitats:

  ·         Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB)

  ·         Federació d’Associacions de Veïns de Badalona (FAVB)

  ·         Federació d’AA.VV. de Santa Coloma de Gramenet (FAVGram)

  ·         Federació d’Associacions de Veïns de Montcada i Reixac (FAVMir)

  ·         Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC)

  ·         Associació Veïnal Sant Joan Baptista de Sant Adrià

  ·         Plataforma per la conservació de les tres xemeneies de Sant Adrià.

  Aquestes entitats veïnals han decidit constituïr-se com a Coordinadora Veïnal del Baix Besòs per conformar un grup motor que treballi per la construcció d’una governança metropolitana de l’eix del Besòs. Aquesta governança es vol impulsar des del teixit veïnal. Els veïns i veïnes s’entenen com una part fonamental per consensuar una planificació estratègica i desenvolupar projectes coherents amb les necessitats i potencialitats dels nostres barris.

  La Coordinadora aposta per conscienciar i mobilitzar el veïnat del Baix Besòs a l’entorn dels objectius estratègics que fixats i per conformar espais de diàleg estables i sostenibles amb les administracions locals i supramunicipals.

  El repte és la justícia espacial de l’Eix del Besòs. Sense justícia espacial, la urgència social i la vulnerabilitat es distribueix desigualment en el territori. En aquest sentit, l’àmbit del Besòs té factors acumulatius en diferents aspectes com: baixos nivells de formació i de renda. També una menor esperança de vida, altes taxes d’atur i condicions de vida més difícils. No obstant això, també és una zona amb moltes potencialitats que requereix d’una acció concertada d’actors i esferes administratives amb objectius consensuats a curt, mitjà i llarg termini.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí