“No volem cadenes a Sant Jeroni de la Murtra”: s’organitza una manifestació en contra de les restriccions a l’accés al monestir

  0
  110

  El dissabte dia 10 de desembre a les 19h, l’Associació d’Amics del Monestir ha convocat una concentració pacífica en la Plaça de la Vila de Badalona per protestar per les restriccions a l’accés al Monestir Sant Jeroni de la Murtra.

  L’Associació d’Amics del Monestir ha decidit demanar a l’Ajuntament que posi fi a les cadenes que volten Sant Jeroni de la Murtra des del començament de la pandèmia. Una mesura que des de fa dos anys provoca perjudicis de tota mena als feligresos, voluntàries visitants i residents al Monestir, Bé Nacional d’Interès Cultural.

  santjeroni.jpg

  Francesc Cruelles, president de l’associació, destaca la perillositat de mantenir les cadenes. “En aquests anys hi ha hagut diversos accidents, alguns greus al voltant de Sant Jeroni, fins i tot el juny de 2021 hi va haver un incendi només a vint metres dels murs del Monestir. Al cadenat de l’entrada de Santa Coloma de Gramenet, un vehicle travessat va estar a punt d’obstaculitzar l’arribada dels bombers que hagueren de pujar pel costat de Santa Coloma, perquè les pistes des de Canyet no permeten el pas del camió de bombers”, destaca Francesc Cruellas.

  A més dels perjudicis a l’entorn ambiental i per a la Seguretat del Parc que suposen les restriccions esmentades, la manifestació també busca establir mesures concertades amb les autoritats que permetin trobar solucions a problemes que des de fa anys amenacen amb el funcionament del Monestir i el Parc de la Serralada de Marina. Entre elles es destaquen la falta de vigilància nocturna, l’escassa senyalització de zona restringida a la circulació de vehicles (bicicletes incloses), càmeres de seguretat o barreres amb comanament a distància.

  La manifestació també la secunden les organitzacions que fan part del context social i econòmic del monestir, entre les quals es troba la cooperativa Conreu Sereny, la Fundació Catalunya-Amèrica, el Memorial Bisbe Joan Carrera i l’Àmbit de Repòs Religiós i Cultural Francesca Guell.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí