Revés al camp del cuer (89-86)

0
    30
    El bon partit de Todorovic, insuficient. / ACB Photo: U.Murillo

La Penya no acaba de girar rodó i avui ha deixat escapar una bona oportunitat de consolidar-se a la zona de “playoff”. Els badalonins han perdut al camp del cuer (89-86) i han tornat a evidenciar que no travessen un bon moment de joc, anant gairebé sempre a remolc d’un conjunt basc molt més intens. Laprovittola (28 punts i 9 assistències però 8 pèrdues) i Marko Todorovic (20 punts, 7 rebots i 30 de valoració) han intentat estirar del carro, però han estat massa sols en un partit on la segona unitat no ha fet acte de presència. 76 dels 86 punts han arribat del cinc titular, amb McFadden (13 punts) i Harangody (10) acompanyant els dos líders verd-i-negres. S’ha trobat a faltar més aportació de la resta de jugadors per poder evitar la quarta desfeta en els darrers cinc partits.

La derrota verd-i-negra, tanmateix, no s’explica només per aquest fet. Els badalonins, durant bona part del partit, han estat irreconeixibles. Al darrere la manca d’intensitat ha donat ales a jugadors com Dani Pérez (27 punts i 36 de valoració) i Burjanadze (19 punts i 11 rebots), que han estat un autèntic malson. I en atac no hi ha hagut claredat d’idees i les pèrdues de pilota han estat un llast insalvable. Fins a 17 pilotes ha perdut el Divina Joventut, que a més s’han traduït en 28 punts en contra. La Penya, per rematar-ho, no ha sumat ni un punt de contracop. Malgrat tot, els badalonins han tingut oportunitats de sobres per poder guanyar el partit, però han perdonat en els moments clau. El triple final de Laprovittola, per forçar la pròrroga, aquest cop no ha trobat el camí del cèrcol.

Carles Duran, al final, del partit, no s’ha mossegat la llengua als micròfons de Ràdio Ciutat de Badalona. “Hem fet les coses molt malament. No reconec el meu equip i quan dic el meu equip vull dir també l’entrenador” ha dit al tècnic verd-i-negre, que ha admès que la Penya ha perdut competitivitat en els darrers partits i que cal recuperar “la mentalitat” de cara als sis partits que queden, començant pel de dimecres vinent a la pista d’un rival directe com l’Iberostar Tenerife, avançat a la 30a jornada. Els badalonins segueixen en zona de “playoff” però les constants vitals no són positives.

L’inici de partit, un miratge

La Penya ha començat el matx amb encert i amb dos triples de McFadden i un de Xabi López-Arostegui s’ha posat sis punts amunt (7-13). Todorovic, a més, feia el que volia sota les anelles i semblava que els badalonins no donarien opció als guipuscoans. Malauradament, però, tot ha estat només un miratge. El Delteco, amb un parcial de 10-2, ha restablert l’equilibri i per rematar-ho Laprovittola ha fet la segona personal just abans de tancar el primer quart, superat per Dani Pérez (23-22).

Neno Dimitrijevic ha entrat per substituir-lo i amb la segona unitat a pista l’escenari ha empitjorat. Dani Pérez ha seguit fent estralls per liderar un parcial de 12-3 (35-25) que ha encès totes les alarmes, amb una Penya molt tova i sense agressivitat. Laprovittola ha sortit al rescat (37-30), però Dani Pérez (17 punts i 26 de valoració al descans) també se l’ha cruspit per tornar a rellançar l’equip de Sergio Valdeolmillos, que amb tres tirs lliures de Burjanadze s’ha enfilat fins als 13 punts de renda (47-34). 4 punts seguits de Conor Morgan i un bàsquet final de Xabi López-Arostegui han minimitzat els danys (49-40), però no han esborrat les males sensacions d’una Penya massa condescendent al darrere i que en atac només trobava el recurs de buscar Todorovic al pal baix (10 punts).

L’inici del tercer quart ha fet témer el pitjor (53-40), però aleshores la Penya ha apujat la intensitat i el Delteco GBC ha estat cinc minuts sense anotar. Els badalonins s’han tornat a acostar, amb Harangody sumant (53-48), tot i que sense acabar de capgirar la dinàmica del partit. Un fet que s’ha repetit poc després, quan Laprovittola ha posat la Penya a només tres punts (63-60).  En l’últim minut del tercer quart el Delteco GBC ha aprofitat el descans dels titulars de la Penya per tornar a obrir forat (68-60).

Ha tocat tornar a remar a contracorrent i l’equip, malgrat no estar bé, ho ha fet, però ha perdonat moltíssim en els moments decisius. Amb 80-79 els de Carles Duran han desaprofitat fins a tres atacs per posar-se per davant. Un fet que Burjanadze ha castigat amb un triple letal (83-79). I amb 83-82 Laprovittola tampoc no ha encertat des dels 6m75. Dani Pérez, per contra, no ha perdonat (85-82). Després dels bàsquets de Todorovic i Bobrov (87-84), McFadden ha errat una penetració i Nick Zeisloft ha fet dos tirs lliures que ja obligaven a un miracle (89-84). Tot i així, la Penya l’ha fregat gràcies a un camp enrere dels bascos a 4,4 segons de la conclusió (89-86). Com va fer amb èxit contra el Burgos Laprovittola se l’ha jugat, però avui no era el dia.