Open Arms rep el 40è Premi per la Pau

  0

  L’organització no governamental Open Arms va rebre ahir, dijous 14 de desembre, per la tarda el 40è Premi per la Pau, guardó que concedeix l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya (ANUE). La presidenta de la Diputació, Núria Marín, juntament amb la presidenta de l’Associació per les Nacions Unides a Espanya (ANUE), Eulàlia Pascual, van lliurar aquesta distinció al director de l’ONG, Òscar Camps. L’acte va tenir lloc a la seu central de la corporació, a l’edifici Can Serra.

  Òscar Camps va agrair el guardó perquè “es tracta d’un reconeixement a la feina feta, però que haurien de ser les administracions i no pas la societat civil que donés resposta a la crisi dels refugiats, uns refugiats que són víctimes ocultes de les quals mai ningú en parla, ni recorda perquè no es coneixen els seus noms, ni les seves vides, ni la seva memòria, perquè al mar no hi ha una tomba per visitar” i va afirmar que “entitats com Open Arms no haurien d’existir perquè significaria que no hi hauria aquest problema”.

  Per la seva banda, Núria Marín va destacar «la valentia i el compromís d’Open Arms, una entitat de la societat civil, que subratlla les mancances i les deficiències de la resposta política de la Unió Europea al drama dels refugiats al Mediterrani». En paral·lel, Eulàlia Pascual, ha volgut subratllar que «no hi ha cap prioritat més important que la vida humana i auxiliar les persones que ho necessiten i la tasca que porta a terme Open Arms de rescat humanitari ha fet que el jurat per unanimitat hagi concedit el guardó aquesta entitat».

  Un cop finalitzades les intervencions es va fer un minut de silenci en memòria de les persones que han perdut la vida al Mediterrani.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí