Òpera-musical a càrrec de l’Orfeó Badaloní

  0
  orfeo sullivan.jpg

  14/05/2016 – Gilbert i Sullivan, entre l’opera i el musical, és l’espectacle que el Cor de Projectes de l’Orfeó Badaloní, Frederic Oller al piano i els solistes Christina Koch, Maria Carme Mateu, Marc Julià i Eloi Prat portaran a escenari aquest dissabte 14 de maig (20h)

  Durant els darrers 125 anys, el llibretista W. Schwenck Gilbert (1836–1911) i el compositor Arthur Sullivan han influenciat la cultura popular del món angloparlant. Les seves òperes còmiques encara gaudeixen d’èxit a dia d’avui i arreu del món i, sovint, se segueixen representant per tot el territori anglosaxó. Les frases i sentències de les seves òperes han esdevingut part del llenguatge anglès i son presents al discurs polític, a la literatura, el cine i la televisió.

   

  El teatre musical britànic i americà tenen un enorme deute amb Gilbert i Sullivan, que van ser admirats, imitats i copiats per molts autors i compositors. Les seves lletres han servit de model a lletristes de Broadway.

   

  Gilbert i Sullivan, entre l’opera i el musical, és l’espectacle que el Cor de Projectes de l’Orfeó Badaloní, Frederic Oller al piano i els solistes Christina Koch, Maria Carme Mateu, Marc Julià i Eloi Prat portaran a escenari aquest dissabte 14 de maig (20h), com a homenatge a aquesta parella de genis. Amb una elegant posada en escena al Zorrilla, Óscar Peñarroya dirigirà aquest musical confeccionat a partir de temes de les seves òperes més emblemàtiques, com són Els Pirates de Penzance i El Mikado, que faran reviure al públic els sentiments i la ironia anglesa del segle XIX.