OPINIÓ / Les Penyes verd-i-negres mostren la seva satisfacció amb la temporada del Joventut

  0
  55
  Arxiu CJB

  Dimonis Verd-i-negres (passió verd-i-negra en els temps de la Covid-19)

  No fa gaire, en una entrevista al mitjà radiofònic Basket al Dia vam comentar que el futur de la Penya era, sota el nostre parer, brillant i esperançador. Era maig i no havíem jugat encara la Fase Final de la ACB. En meitat de la primera onada de la pandèmia somiàvem en l’equip que podríem fer la següent temporada, els noms que arribarien o l’evolució dels joves, però ni en el millor d’aquests escenaris apareixien tots quatre, els fitxatges que van acabar arribant.

  El tram inicial de la temporada ha estat apassionant i estrany a parts iguals. Hem vibrat i gaudit d’una Penya amb una qualitat individual i grupal que, amb el permís del “Laprovíttola-Team”, feia anys que no veiem. Com a Grada d’Animació, tot i la tristesa de no poder anar a l’Olímpic a animar al nostre equip, hem intentat transmetre el nostre suport des de casa. Hem admirat els moviments de peus d’un superclasse com Ante Tomic. Hem saltat del sofà amb la garra del “Comandante” Albert Ventura. Ens hem emocionat amb la tornada d’en Simon i vam, segur, fer ressonar els fonaments de les nostres cases quan en Ferran Bassas ens va donar el partit amb un triple sobre la botzina contra Baskonia.

  No serà una temporada fàcil, com hem pogut comprovar les darreres dues setmanes, però aquest equip sembla que no ens deixarà indiferents. És la passió verd-i-negra en els temps de la Covid.

  Penya Verd-i-negra del Centre 

  Com a Penya Verd-i-Negre Centre, estem veient un inici de temporada com feia anys que qualsevol aficionat amb els sentiments de la Penya volíem que fos el nostre equip. Som conscients que l’afició sempre vol que el seu equip vagi el primer o guanyi tot, però un equip com aquest, amb de gent de la casa, amb incorporacions de jugadors de la casa i dos fixatges més que complementen perfectament l’equip fan il·lusionar a qualsevol. A més a més veus que el teu equip va a totes i no dóna els partits perduts abans d’hora. Això és molt engrescador.

  És un orgull per nosaltres que nois del planter vagin debutant a la ACB, però també és un orgull que els mateixos jugadors sentin els colors de l’equip i, de moment, és el que estem veient. S no tinguéssim un equip tècnic arriscat i una directiva amb la incorporació d’Scranton seria molt difícil tirar-ho endavant. Llàstima que aquest any, per culpa de les circumstàncies que tenim no el puguem xalar en directe.

  Penya Verd-i-negra del Maresme

  A l’estiu veníem d’una temporada força decebedora, i no ens podíem creure les notícies que ens arribaven. En Ferran Bassas tornava a casa i de tot un Burgos, li preníem en Brodziansky a l’Obradoiro (que en les darreres temporades ens havia pres jugadors), s’especulava que en Pau Ribas podia fitxar per nosaltres i el cas més sorprenent, l’Ante Tomic podia venir.

  Des de l’època de les tres ‘R’ (Ricky, Rudy i Ribas), que no teníem un projecte tant il·lusionador, i de moment ho han acomplert.

  Hem (han) tingut un inici de temporada espectacular, tot i que la pretemporada no va ser lluïda. Fins el moment tot han estat alegries (excepte l’ensopegada del Madrid). Fan un joc espectacular a la Eurocup, i comencen a ser un rival a batre pels teòricament favorits i a l’ACB, una situació molt semblant. Què ha aconseguit en Carles Duran amb aquests jugadors? Generar un gran grup, un molt bon ambient i que ho transmetin a la pista. Tots els jugadors se senten implicats i en Ribas i en Tomic s’entenen a la perfecció, en Brodziansky s’ha adaptat com aquell que no vol la cosa, en Bassas comença a estar al seu nivell, en Ventura ha començat incommensurable, en Birgander és el Biengrande, en Parra se’ns ha fet gran i la resta només suma, i comptant amb el debut d’en Martí, en Parrado i en Kraag. Només la mala notícia de la nova lesió d’en Dawson. 

  Gran grup (grans els jugadors i grans els de l’equip tècnic), només un però… un any que generen una altíssima expectació i joc, i nosaltres no podem ser al seu costat per animar-los… però ells de ben segur que saben que som allà.

  Visca la Penya!

  Penya Verd-i-negra grega

  En esta temporada tan extraña, el inicio del Joventut es muy bueno. El partido en Kazan fue una declaración de intenciones de lo que este equipo puede llegar a hacer. Falta un jugador exterior que se describe como super anotador pero este plantel tiene algo importante: el juego colectivo, el espíritu del equipo. Con Ante Tomic como gran referencia bajo los aros, creo que Brodziansky es un jugador de gran valor que ofrece minutos de calidad, bien adoptado en el grupo, como también un sano Birgander. En el perímetro, tenemos varios jugadores que pueden anotar, “abrir” el ritmo y en cada partido es diferente el que destaca en la anotación. No sé si la plantilla tiene profundidad para competir igual de bien en dos competiciones (excepcional el 5-0 en Eurocup, esperamos recuperar al Dawson de antes sus lesiones), pero este equipo esta construido con el ADN Penya, con ocho jugadores formados en casa y dos que han debutado ya en la Liga Endesa. Creo que la Penya puede transmitir de nuevo el entusiasmo a sus aficionados y seguir esta buena imagen sin lesiones o ausencias a debido a a covid. ¡Esperamos con muchas ganas los próximos partidos!

  L'AFICIÓ OPINA: Com valoreu el primer tram de temporada de la Penya?
  
  Montse Alsina: La valoro positivament. Hi ha moments que sembla que el temps 
  retrocedeix anys enrere, quant gaudiem amb l'huracà verd-i-negre. Seguim!
  
  Xavi Ayala: El primer tram de temporada ha estat espectacular. Es veu un ambient 
  a l’equip que no es va veure en tota la temporada passada. Ara a seguir lluitant 
  per entrar a la copa i després poder arribar als Playoff.
  
  Rubén Cárdenas: Il·lusionant. Fa recordar a aquella Penya que, amb joves de la casa 
  i talent de fora, van conseguir tants d'èxits i títols. Esperem recuperar aquell 
  nivell que el club mereix i, sobre tot, els aficionats que tant hem patit durant 
  tant de temps. El reset sembla que funciona.
  
  Marc Aroken: Empezamos con muchas expectativas y teníamos que darles un poco de tiempo 
  para ver el potencial real del equipo y creo que no lo han alcanzado aún. Veremos 
  como le ha sentado el parón al equipo y volvemos a estar todos.
  
  Sergio Pareja: Senzillament il·lusionant. Tornar a veure tant de bressol i tant de nivell 
  fa trempar a qualsevol verd-i-negre. Estem gaudint com feia temps que no ho fèiem.
  
  Ángeles Sánchez: Que va como un tiro, con un plantel de jugadores comandados por 
  Ante Tomic y Pau Ribas, un siempre estupendo Ventura 
  y unos "bressolos" marca de la casa! Enamoran! Força Penya, sempre!
  
  Cris Martín: Molt bona. Una llástima haver de seguir-la per tv. A veure com afecta
  l'equip el confinament.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí