Pas endavant per la implementació del “bicing de motos”: AMB llança la primera convocatòria de llicències

  0
  53
  L’AMB fa un pas endavant per impulsar la moto elèctrica compartida a la metròpolis de Barcelona. Aquesta setmana s’ha publicat la convocatòria per a l’atorgament de llicències metropolitanes per facilitar la implantació de motos elèctriques d’ús compartit, estacionades a la via pública.
  Ho fa regulant la implantació dels operadors i atorgant llicències metropolitanes que comporten el desplegament de 10.000 vehicles, distribuïts, inicialment, en vuit municipis metropolitans. Per tant, els operadors tindran des de demà, 22 de maig, fins al proper 11 de juny per presentar les seves sol·licituds.
  El procediment d’atorgament establert en la convocatòria garanteix una distribució equitativa dels vehicles i aplica criteris de solvència mínims per a l’admissió dels interessats i criteris mediambientals. L’atorgament de les llicències de caràcter temporal es farà per sorteig públic. Les llicències tindran una vigència de dos anys, prorrogables per un període màxim de dos anys més (d’any en any), i l’AMB revisarà periòdicament el nombre de vehicles associats a cada llicència. Cada operador haurà de gestionar, com a mínim, 1.250 motos.
  La posada en marxa es preveu per a la tardor del 2024, i es facilitarà la transició amb les llicències de la ciutat de Barcelona. La capital catalana va impulsar el motosharing l’any 2020 i el servei està actiu des d’aleshores. A partir de la tardor s’integrarà en el servei de moto elèctrica compartida metropolità.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí