Passin i anotin (98-80)

0
    26

30/12/2016 – Derrota clara del Divina Seguros Joventut a la pista d’un Herbalife Gran Canaria desencadenat en atac.

Quan un equip com el Gran Canaria t’anota 78 punts en 30 minuts i a més juga a casa, lluitar per guanyar és inviable. El Divina Seguros Joventut viuria un mal últim capítol del 2016, caient de forma clara contra el conjunt de Luis Casimiro. La Penya es mantindria viva durant dos quarts, gràcies al seu encert en cistelles de màxima dificultat. Sense defensa, però, no hi ha res a fer contra un equip de la part alta.

El duel de bases protagonitzat per McCalebb i Smith al primer període seria el més destacat dels compassos inicials. L’últim fitxatge del club verd-i-negre anotaria vuit dels 22 punts del Divina, però el problema pels badalonins no estaria en atac (25-22).

Les ajudes llargues i la poca activitat dels homes alts de la Penya condemnarien l’equip d’Ocampo a rebre massa càstig en situacions interiors. Al descans, els visitants marxaven als vestidors amb 20 punts encaixats en la pintura (47-41) i clarament penalitzats pel desigual criteri arbitral a l’hora de xiular faltes.

En la represa, Stutz i Pasecnicks copsarien els flaixos, tant pels seus bons moviments ofensius com per la seva manca de continuïtat en defensa. Això permetria als dos pivots engreixar les seves estadístiques, però no donar equilibri al seu equip.

Llavors, l’acceleració d’Oliver i McCalebb forçaria Ocampo a demanar un temps mort necessari mancant 14 minuts pel final (65-54). Al Divina se li acabarien els arguments per igualar el nivell d’encert insular i, després de l’eliminació de Jordan, la Penya veia com l’Herbalife caminava cap a la sentència (78-65).

L’últim quart s’acabaria convertint en un passeig triomfal del Gran Canaria, escenari on Nenad Dimitrijevic tindria minuts d’aprenentatge (98-80). Després de vèncer el Saragossa amb èpica, torna el Divina dels mals dies. Cal millorar al 2017.

Fitxa tècnica

Herbalife Gran Canaria (98): McCalebb (17), Salin (-), Báez (7), Pasecniks (18), O’Neale (4), Hollins (2), Hendrix (10), Oliver (7), Pauli (1), Rabaseda (8), Kuric (12) i Aguilar (12).

Divina Seguros Joventut (80): Sàbat (8), Smith (11), Vidal (11), Abalde (7), Bogdanovic (11), Jordan (6), Ventura (7), Lapornik (-), Gielo (2), Dimitrijevic (-) i Stutz (17).

Parcials: 25-22 / 22-19 / 31-24 / 20-15

Rebots: Hendrix (7) / Ventura (5)

Assistències: Oliver (6) / Vidal (8)

Incidències: partit corresponent a la quinzena jornada de la Lliga Endesa, disputat al Gran Canaria Arena.