Paul culmina la reacció col·lectiva (70-74)

  0
  95
  GBC-JOV (10).JPG

  24/01/2016 – Un triple agònic de l’aler d’Illinois li dóna el triomf al FIATC Joventut a la pista del RETAbet.es GBC.

   

  A la Penya li agrada Sant Sebastià. Tot i la baixa segura de Mallet i l’absència d’última hora de Miralles, el FIATC Joventut sabria competir a gran nivell a la pista del cuer de la Lliga Endesa.

   

  Guiat pels jugadors més veterans, el bloc de Salva Maldonado seria capaç de recuperar les millors sensacions defensives del curs, aixecant-se en els moments de màxima dificultat i sobreposant-se als problemes físics patits per Llovet. Amb el col·lectiu brillant per damunt de qualsevol individualitat, la formació badalonina tornaria a somriure després de diverses setmanes de depressió.

   

  Impulsada per l’espectacular inici d’Albert Sàbat, la Penya començaria el partit exhibint grans sensacions ofensives al Donosti Arena. El conjunt de Salva Maldonado es mostraria letal en els primers llançaments oberts de l’encontre, anotant quatre triples gairebé de forma consecutiva (6-12).

   

  Apostant per carregar el joc en la pintura, buscant Wear i Doblas, el RETAbet.es GBC seria capaç de recuperar-se d’un inici difícil, capgirant el marcador gràcies a la bona mà del seu capità (18-16). Després d’inaugurar el partit de la millor forma possible, el FIATC Joventut perdria la capacitat per aturar els atacs del Gipuzkoa, arribant a veure’s set punts per sota encaixant un alley-oop d’Agbelese (27-20).

   

  En el moment més delicat, els pivots verd-i-negres farien un clar pas endavant. Llovet encetaria la remuntada convertint un 2+1 de molta qualitat, mentre que Drame i Suton podrien crear una bona aliança per completar la reacció. Porfi Fisac es veuria obligat a demanar temps mort després que el seu equip rebés nou punts seguits (27-29), tot i que als locals els costaria molt refer-se.

   

  La Penya permetria poques cistelles durant tot el segon període (13-18) i arribaria a gaudir d’una màxima renda de set punts gràcies a la pugna de Drame sota el cèrcol (31-38). Malgrat dominar clarament el ritme del duel, el FIATC Joventut s’hauria de conformar amb una renda mínima al descans (38-40), ja que la bona rotació executada per Landry donaria oxigen als bascs.

   

  Duel de parcials

   

  Després d’un primer temps igualat, el pas pels vestidors serviria per demostrar el nivell de fragilitat mental que estan patint els dos equips en aquest moment de la temporada. RETAbet.es GBC semblaria poder encaminar-se cap a la victòria protagonitzant uns minuts de somni, guiat per Llompart i Urtasun.

   

  Els veterans exteriors situarien del FIATC Joventut al límit del KO tècnic (50-40), però Drame i Paul s’encarregarien de reactivar les opcions badalonines encadenant diverses cistelles consecutives que empatarien el duel (50-50). Tornant al partit en el seu pitjor moment, la Penya arribaria a l’últim quart amb clares opcions de lluitar pel triomf (56-53) i a punt estaria de donar una envestida definitiva al Gipuzkoa.

   

  Mancant tres minuts, l’aparició de Vidal des de més enllà del 6.75 silenciaria del tot la graderia del Donosti Arena (60-68), però Jordi Grimau demostraria voler donar emoció al partit. Anotant de tres, el jugador català mantindria les opcions del RETAbet.es GBC (63-68), aconseguint que l’encontre entrés en uns darrers compassos d’autèntic infart. El FIATC Joventut semblaria tenir la victòria a la mà després d’una cistella de mèrit convertida per Suton (65-70), acció que forçaria el despertar de Llompart.

   

  L’ex del CAI, anotant un triple llunyà, empataria el resultat mancant 46 segons per la conclusió del temps reglamentari (70-70). Llavors, Salva Maldonado decidiria aturar el rellotge buscant donar oxigen als seus jugadors, maniobra que acabaria tenint un impacte positiu pel FIATC Joventut.

   

  La Penya encararia el seu darrer atac del matx buscant una acció de tir obert, però erraria el primer intent de triple de la mà de Paul. Apareixent de forma providencial sota el cèrcol, Suton donaria una possessió extra a l’equip verd-i-negre, buscaria Sàbat i aquest, veient a Paul tot sol, li cediria la pilota perquè el canoner d’Illinois convertís un tir guanyador mancant 12 segons (70-73).

   

  El FIATC Joventut completaria, a més, una última defensa espectacular, incomodant el llançament a la desesperada efectuat per Llompart per acabar sentenciant el duel des de la línia de tirs lliures (70-74). A partir del segon parcial, les sensacions defensives del conjunt de Maldonado serien molt positives, mentre que en atac l’equip se sabria sobreposar a les absències de Mallet i Miralles.

   

  Sàbat, amb 15 punts i 16 de valoració, assumiria la responsabilitat, tot i que Drame també completaria una bona actuació (16 punts, 5 rebots, 3 assistències, 2 recuperacions, 2 taps i 17 de valoració). La pugna de Suton i el triple final de Paul, però, serien els actius decisius que decantarien el partit a favor d’una Penya que tanca la primera volta dotzena i amb un balanç de 7/10.

   

  Fitxa tècnica

  RETAbet.es GBC (70): Llompart (10), Urtasun (10), Wear (11), Vrkic (6), Doblas (15), Agbelese (4), Lawrence (4), Motos (-), Olaizola (4), Grimau (5) i Landry (5).

  FIATC Joventut (74): Ventura (7), Paul (9) Suton (10), Drame (16), Vidal (9), Abalde (3), Sàbat (15), Nogués (-) i Llovet (5).

  Parcials: 25-20 / 13-20 / 18-13 / 14-21

  Rebots: Doblas i Grimau (7) / Suton (9)

  Assistències: Llompart (8) / Sàbat (4)

  Incidències: partit corresponent a la 17ª jornada de la Lliga Endesa disputat al Donosti Arena davant 5.703 espectadors.