Pedro Martínez: la lliga dels 800 partits

  0
  47
  DCimtvdXcAA2ipv.jpg

  18/06/2017 – El tècnic badaloní es proclama campió de l’ACB amb el València Basket, després de quasi 30 anys a l’elit del bàsquet espanyol.

   

  Perseverar, treballar amb constància i creure en una idea sol conduir qualsevol professional cap a un resultat satisfactori. Quasi 800 partits després de debutar com a primer entrenador en la Lliga Endesa, a Pedro Martínez li ha arribat l’hora d’assaborir el seu primer títol d’ACB.

   

  El València Basket, club que aquesta temporada compleix 30 anys de vida (quasi els mateixos que fa que Pedro Martínez entrena a l’elit), es proclamava campió després de superar una sèrie frenètica contra el Real Madrid (3-1).

   

  Feia onze anys que un club espanyol no guanyava la seva primera lliga, ja que l’últim va ser l’Unicaja, el 2006. Aquesta temporada, el València s’havia quedat a les portes de la glòria, sumant dos subcampionats a la Copa del Rei i a l’Eurocup.

   

  Per joc i rendiment a la pista, els taronges mereixien el premi de guanyar l’ACB, sobretot després mostrar-se superiors com a conjunt a un Madrid massa dependent de Llull.

   

  De la Copa Korac guanyada per Pedro Martínez amb 28 anys el 1990 just després d’ocupar el lloc de Hreb Brown com a primer entrenador de la Penya han passat quasi tres dècades.

   

  Des d’aleshores, el tècnic badaloní havia conquistat una Supercopa amb el Baskonia (2006), a banda de quedar subcampió de l’ULEB amb el Girona (2008) i dels subcampionats d’enguany a la Copa del Rei i l’Eurocup.

   

  Quasi 800 partits després d’estrenar la seva carrera ACB, Martínez guanya el seu títol més important. Ahir, les 5.000 persones que van rebre el València a la Plaça de l’Ajuntament van donar la benvinguda a l’entrenador amb un crit de demanda: ‘Pedro quédate!’, xisclava la massa taronja.