L’associació Forquilla Badalona abaixa la persiana

  0

  La decepció amb l’administració i el desgast acumulat, detonants

  El 2012, un grup de restauradors es va organitzar amb l’objectiu d’omplir el vuit deixat pel gremi d’hostaleria de la ciutat. Formalment, Forquilla Badalona neix com a associació el 2017 i actualment compta amb més de 40 restaurants associats. La junta actual ha decidit plegar i deixar de funcionar com una entitat, tot i que ens transmeten que els restauradors continuaran connectats de forma individual i sense mantenir relacions institucionals oficials amb l’administració.

  Esgotats pel desgast

  Els motius que han dut Forquilla Badalona a adoptar aquesta decisió són diversos. El primer és el desgast acumulat derivat de la relació dels diferents governs municipals dels darrers anys. El veto del govern anterior, amenaces rebudes per part de companys del sector pel simple fet de ser crítics i la decepció amb el nou govern formen part de la llista de raons per plegar.

  Des de Forquilla Badalona s’entén que fan nosa; i que no interessa que una organització crítica i reivindicativa segueixi activa. També s’apunta que no s’ha aconseguit ser del tot útils i es fa autocrítica en aquest sentit. La presentació del pla de govern va ser un dels punts culminants per prendre la decisió de dir “fins aquí”, ja que Forquilla entén que la majoria de reunions prèvies per explicar la situació del sector no van servir de massa.

  L’associació celebra, però, haver aconseguit fites com els nous horaris de terrasses i les ajudes a locals sense terrassa, i també el fet de crear iniciatives com la del llibre de Sant Jordi, les campanyes de finançament d’investigació per Can Ruti o el projecte de recollida d’oli per cuinar implantat a Badalona i que opta a un premi europeu.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí