Pisos de lloguer social que després d’un any semblen no arribar

  0
  60
  catcaixa.JPG

  18/04/2013 – Alguns dels beneficiaris dels habitatges de lloguer social que l'Ajuntament va pactar amb Catalunya Caixa fa un any continuen sense poder entrar a viure-hi.

  ICV-EUiA denunciava públicament fa uns dies el cas d’Enrique, un home del barri de Sant Roc al qual l’Ajuntament li va adjudicar fa quasi un any un pis de lloguer social de Catalunya Caixa en el què encara no ha pogut entrar a viure. L’agreujant, a més, és que, previsiblement, ha de ser desnonat d’aquí a pocs dies del seu habitatge actual.

   

  La coalició ecosocialista creu que “Garcia Albiol només busca els grans titulars” i que hauria de tractar “els problemes que ell mateix ha creat”. Afortunadament per l’afectat, sembla que la seva situació se solucionarà aviat. Segons confirmava ahir el propi Enrique, l’executiu municipal li ha comunicat que tindrà un altre pis per entrar a viure en un parell de setmanes.

   

  Aquest, però, no és un cas aïllat. El primer conveni de l’Ajuntament amb Catalunya Caixa va enlairar molta polèmica per incloure un bon número d’habitatges que estaven ocupats il·legalment. Alguns beneficiaris van signar fa mesos un contracte de lloguer social i van donar una paga un senyal d’uns 200 euros; a l’hora d’entrar a viure, no obstant, els pisos estaven ocupats il·legalment i encara no han pogut ser desallotjats. Després de quasi un any, la situació d’alguns d’ells és molt delicada.

   

  És aquest el cas d’una altra badalonina. Va tancar a l’agost un contracte de lloguer social, va abonar 190 euros de paga i senyal i a dia d’avui no té sostre propi. Viu en un pis de Sant Roc ocupat de forma il·legal i en condicions malmeses. Segons la dona, ja li han avisat que en un mes disposarà d’una nova vivenda de lloguer social, però no ho vol donar per resolt fins que no es trobi allà mateix.

   

  Una veïna de La Salut va sol·licitar a l’Ajuntament, també fa uns mesos, un dels pisos que Unnim va posar a disposició del consistori badaloní. Tot i que va ser preadjudicada, l’acord amb l’entitat bancària no va arribar a bon port degut a l’absorció d’Unnim per part del BBVA. Fa dos mesos, el govern li va oferir una vivenda que ella va rebutjar, explica, per les seves reduïdes dimensions i pèssimes condicions. Actualment està immersa en un procés de desnonament i podria quedar-se sense sostre d’aquí a unes setmanes.

   

  El govern, per la seva part, ha assegurat aquests dies que totes les persones a les quals se’ls hi havia adjudicat un pis de lloguer social en el què no han pogut entrar a viure i han quedat ‘penjades’ tindran una solució aviat. Els nous convenis signats amb Catalunya Caixa i Bankia, que han sumat 23 immobles a la borsa de vivendes municipals, serviran per pal·liar, diuen, els problemes d’habitatge que aquestes i altres famílies tinguin a dia d’avui.