Pisos ocupats en venda per 45.000 euros: nou mercat immobiliari a Badalona

  0

  Tenen un preu d’entre 45.000 i 100.000 euros i no es poden visitar

  Un informe d’Idealista analitza els deu municipis espanyols on el preu de venda dels habitatges ha baixat més. Badalona apareix en segona posició, amb un descens del 13.5% després de l’esclat de la pandèmia. Només supera la nostra ciutat el municipi de Vélez, amb un descens del 21.56%.  A Badalona, però, també està creixent una nova tipologia de mercat immobiliari: la venda de pisos ocupats. Al portal Idealista criden l’atenció els múltiples anuncis de pisos ocupats que es posen a la venda. Es tracta d’habitatges ocupats de forma il·legal i que no es poden visitar. Per tant, als anuncis només hi apareix una fotografia de la façana exterior.

  Tenen un preu d’entre 45.000 i 100.000 euros. La Salut és el barri on més n’hi ha, però també hi ha oferta a Sant Roc, Sant Crist, Lloreda i Llefià. En la majoria d’anuncis a Idealista, la propietat ofereix la possibilitat de subrogació en el procés jurídic per desocupar l’habitatge. Això significa que el nou comprador substitueix l’antic propietari en el procés.

  Situació preocupant

  Recordem que Catalunya va ser la comunitat amb més denúncies presentades el 2021 per violació de domicili i usurpació d’habitatge, amb el 42,3% del total d’Espanya. La pràctica inexistència d’un parc d’habitatge públic, els desnonaments, la proliferació dels pisos buits de grans tenidors, la creixent exclusió social, l’aparició de grups mafiosos que ofereixen habitatges a persones d’escassos recursos, normalment sense papers, a canvi d’entre 1.000 i 3.000 euros i un marc legal que no penalitza els ocupes han fet proliferar aquest escenari.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí