Platós de TV i indústria de videojocs: així serà el HUB de les 3 Xemeneies

  0
  190

  El govern de la Generalitat ha fet una primera presentació del HUB digital de l’audiovisual i del videojoc que es farà a les 3 Xemeneies de Sant Adrià: el Catalunya Media City. A principis de la tardor es presentarà el projecte a la ciutadania, ja que aquesta primera mostra es fa fer als regidors i regidores de Badalona i Sant Adrià.

  El futur Catalunya Media City és un dels 25 projectes que la Generalitat ha inclòs per demanar fons europeus Next Generation. El primer pas, però, és aprovar la pròxima tardor el Pla Director Urbanístic (PDU) de les 3 Xemeneies. Aquest marcarà la distribució dels futurs equipaments i repartirà tota la zona entre inversors públics (l’administració) i privats que es vulguin sumar al projecte (Mediapro hi està interessat).

  La idea de la Generalitat és crear un conjunt ampli de platós de televisió i cinema d’alta tecnologia, molt ben equipats tècnicament i d’una dimensió reduïda. També s’inclouran equipaments d’indústria de vestuari, de guió i de música. Una altra de les branques del HUB serà la indústria del videojoc, sector que ja mou més diners que el cinema i la música. La tercera pota és la tecnologia del 4.0.

  Un dels grans objectius del HUB és satisfer la demanda que companyies com Amazon Prime, HBO o Disney tenen a Espanya, ja que Netflix ha saturat el mercat i no ha deixat espai per al creixement d’altres segells audiovisuals.

  A nivell local, a Badalona un pas important que queda per aconseguir és aprovar l’entrada de l’AMB i la Generalitat dins del Consorci del Besòs. Les abstencions del PP i Guanyem en el darrer ple ho van bloquejar. Montcada i Santa Coloma ja ho han aprovat.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí