Polèmica pel desnonament de vuit famílies amb contracte de lloguer al carrer Calderón de la Barca

  0
  127
  Foto: 3CAT

  Vuit famílies en situació de vulnerabilitat que viuen en un edifici en ruïnes del barri de la Salut, a Badalona, l’hauran de deixar aquest divendres perquè estan en procés de desnonament. Fa tres anys, van rebre una carta explicant que no se’ls renovava el contracte de lloguer perquè l’edifici estava en mal estat.

  Tècnics municipals van constatar que l’edifici suposa un risc per als ocupants, declarant-lo ruïnós. D’aquesta manera s’obligava el propietari a reformar-lo o enderrocar-lo. Aquest divendres és la data en què tindrà lloc el desnonament per la finalització de contracte de lloguer.


  Albiol acusa d’okupes i delinqüents a les famílies, malgrat que tenien contracte

  Quan va saltar la notícia als mitjans de comunicació, l’alcalde Xavier García Albiol va acusar les famílies d'”okupes conflictius”. A través d’un vídeo a les xarxes socials, Albiol assegura que “Mentre jo sigui alcalde de Badalona l’Ajuntament es preocuparà dels veïns que no tenen habitatge i no creen problemes de convivència i incivisme. Els okupes conflictius que creen problemes de convivència i delinqüència no són benvinguts”.

  Arran de la polèmica, poques hores després, els veïns d’aquest immoble han mostrat als mitjans de comunicació els contractes de lloguer i han titllat l’alcalde de mentir. De fet, alguns dels veïns porten més de 20 anys vivint en aquest edifici, actualment força deteriorat. Entitats com Sant Roc Som Badalona o el Sindicat d’Habitatge de Badalona han carregat durament contra les paraules d’Albiol. S’han convocat diverses concentracions, durant els dies vinents, i sobretot de cara a divendres, dia previst per desnonar les vuit famílies de la Salut.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí