Polèmica per la ubicació de les parades de Guanyem i CUP durant la Diada de Sant Jordi

  0
  IMG_2434.JPG

  26/04/2016 – PP, PSC i CiU creuen que van trencar els acords consensuats establint-se fora de l'espai delimitat pels partits a Pompeu Fabra.

  Sant Jordi torna a aixecar certa polèmica política un any més, a banda de l’èxit que la fira de Francesc Layret va collir el passat dissabte. Durant el cap de setmana i aquest dilluns, els tres principals grups de l’oposició, PP, PSC i CiU, han criticat Guanyem Badalona, partit majoritari de govern, i CUP per muntar parades fora de l’espai de la plaça Pompeu Fabra en el que es van establir els estands de totes les forces polítiques. Concretament, al carrer del Mar amb carrer Pietat, Guanyem, i a la intersecció entre Rambla i carrer del Mar, la CUP.

   

  “És la primera vegada que un partit desobeeix la seva pròpia instrucció i menysprea d’una manera tan flagrant la resta de partits polítics”, considera el portaveu del PP, Juan Fernández. El convergent Ferran Falcó va ser el primer en fer pública la seva indignació, dissabte: “Fa lleig que les CUP i Guanyem, en un acte de nepotisme i vella política, fessin l’espavilat. No m’agrada que els partits no estiguin ben barrejats amb la gent. Però em molesta i decep molt més comprovar el poc temps que triguen els qui manen a creure’s per sobre del bé i del mal”. També el líder socialista Àlex Pastor s’ha mostrat contrari al moviment: “Guanyem va utilitzar políticament la Diada. Totes les forces vam respectar els acords adoptats excepte una”.

   

  Des de Guanyem s’han mostrat molt sorpresos perquè recorden que s’han situat al “mateix lloc que l’any passat, quan encara governava el PP”. La plataforma política assegura que no van demanar ser a la fira d’entitats i afirmen que ningú els va comunicar que s’hagués de muntar obligatòriament a Pompeu Fabra. “Si haguéssim volgut ser a la fira, entenem que ens haurien emplaçat a Alcalde Xifré, com a tots, però nosaltres vam sol·licitar ser a carrer del Mar, com l’any passat. I de la mateixa forma que altres partits van muntar parada a altres punts de la ciutat”.

   

  També des de la CUP mantenen que formacions com el PSC, PP o Podemos van establir paradetes a La Salut, per exemple, sense cap problema. “No era obligatori ser a Alcalde Xifré. Nosaltres vam demanar permís per ser a la Rambla, com hem fet sempre, també quan el PP governava. Si algun partit hagués demanat un altre espai a banda de Pompeu Fabra, entenc que se’ls hi hauria concedit”, defensen des de l’assemblea local.