Prop de 70 entitats, organitzacions i partits signen el Pacte Local pel Dret a Decidir

  0
  38
  DSC_0122.JPG

  08/02/2014 – El manifest també va rebre dijous el suport de més de 50 exregidors municipals i de tots els exalcaldes que la ciutat ha tingut en democràcia.

  Prop de setanta entitats, sindicats i partits polítics van escenificar aquest dijous al Centre Cívic de la Salut la signatura del manifest del Pacte Local pel Dret a Decidir en un acte que va aplegar més de 300 persones i que va comptar amb la presència de nombroses personalitats de la vida política, social i cultural de la ciutat.

   

  El manifest també va rebre el suport de més de 50 exregidors municipals i de tots els exalcaldes que la ciutat ha tingut en democràcia. Així, tant Màrius Díaz (alcalde de Badalona pel PSUC entre 1979-1983), com Joan Blanch (alcalde entre 1983-1999 pel PSC), Maite Arqué (alcaldessa entre 1999 i 2008 pel PSC) i Jordi Serra (alcalde entre 2008 i 2011 pel PSC) han mostrat públicament la seva adhesió a l’acord.

   

  L’exalcaldessa i presidenta del Pacte Local, Maite Arqué, va assegurar que espera que l’espai creat “sigui una base sòlida per dialogar sobre el futur del país i el paper de la ciutat de Badalona durant els propers mesos que es preveuen intensos a nivell polític”.

   

  El Pacte Local pel Dret a Decidir és una iniciativa impulsada per Òmnium Badalona – Barcelonès Nord que pretén que, des de la ciutat, es promogui la conscienciació ciutadana i la pedagogia per tal de reclamar la consulta sobiranista. El líder local d’Òmnium, Marcel Mauri, va destacar que “s’ha comptat amb la complicitat d’entitats molt diverses i d’arreu de la ciutat que demostren la transversalitat i tranquil·litat amb què s’està vivint el procés nacional, també a Badalona’.

   

  El passat 19 de desembre el Pacte Local el manifest del Pacte Local pel Dret a Decidir va ser aprovat pel Ple de l’Ajuntament amb els únics vots en contra del Partit Popular. El manifest reivindica el dret a decidir com a exercici democràtic i posa l’accent en el foment del diàleg i el respecte a les diverses sensibilitats existents a la societat catalana.

   

  Les entitats signants acorden seguir treballant des de Badalona per tal que es pugui exercir el dret a decidir dels catalans i les catalanes alhora que es garanteixi la unitat civil i la cohesió social del país.

   

  Relació d’exregidors del Ple de l’Ajuntament de Badalona que han donat suport

   

  Amestoy Sáenz, Alfredo – Armentero Molina, Manuel – Arqué Ferrer, Maite -Ballesteros Ventura, Jordi – Barbarà Molina, Antoni – Bellido Jaime, Reyes -Belloso Pena, Marcelino – Benajiba Ruiz, Manel – Blanch Rodríguez, Joan – Boada Guixens, Josep Maria – Cabello Franqueza, Juan – Camposo Lecumberri, Núria – Castellano Remesal, Concepción – Castillo Pérez, Roser – Chalmeta Torredemer, Mateu – Díaz Bielsa, Màrius – Fernàndez Martínez, Pedro Jesús – García Andrade, Màrius – Giralt Dols, Josep – Gómez Alba, Juan – Grau Martin, Enric – Guerrero Sánchez, Miguel – Guirao Belmonte, Alberta – Ibàñez Domènech, Albert – Juárez Quinto, Montse – Llibre Angulo, Salvador – Lluís Cortés, Josep – Marco Garcia, Maria Dolors – Martínez Ruzafa, Carme – Molina Barthe, Julio – Monés Xiol, Joan – Muñoz Navarro, Pere – Muré Avalos, Virginia – Navarro Rubio, Àngel – Niso Holgado, Muntsa – Oliveras Costa, Jaume – Padrós Galera, Carme – Pérez Sabaté, Jordi – Remendo Ortega, Gerard – Riera Bou, Marcel – Rodríguez Miralles, Manuel – Roger Estapé, Cristina – Ruiz Quintero, Manel – Salguero Solano, Antonio – Sallas Campmany, Valentí – Sió Puig, Pere – Solà Campmany, Jaume – Soler Amigó, Joan – Tortajada Molina, Eduard.