Punt final a la ratxa (86-82)

0
    39
    ACB Photo

El Joventut va caure i posar punt final a la seva dinàmica de cinc victòries seguides (ACB i Eurocup) davant un Iberostar Tenerife (86-82) molt més encertat des del tir exterior i amb Shermadini, Fitipaldo, Huertas i Sergio Rodríguez liderant la victòria local. Ante Tomic (18 punts i 11 rebots) i Brodziansky (15 punts), jugadors verd-i-negres més ben valorats.

El partit a Tenerife va arrencar amb una primera acció d’un dels protagonistes en les darreres jornades: Albert Ventura. El capità verd-i-negre endollava un triple per començar a escalfar el canell des del salt inicial. Tot i aquesta declaració d’intencions, l’Iberostar Tenerife també mostrà perquè ha arrencat la temporada amb un 4-0 a la Lliga Endesa i va començar a liderar el partit, amb ShermadiniSergio Rodríguez i Fitipaldo al capdavant. La Penya va aconseguir mantenir el marcador força igualat gràcies a tres encerts des de línia de 6,75. Millor joc exterior que interior del Joventut.

Sense fer un gran partit, el Joventut va competir contra un equip intractable. Amb un triple de Pau Ribas, el conjunt de Duran s’avançava al marcador (13-14) però ràpidament responia Fran Guerra amb una esmaixada. Bassas tancava el primer quart amb un 2+1 (22-22).

El segon quart a San Cristóbal de la Laguna va arrencar amb la presència de Simon Birgander per reforçar el joc interior i bloquejar Shermadini sota cistella. Tot i això, Sergio Rodríguez faria la seva feina des de la línia de 6,75 i avançà el seu equip amb un triple (25-22). Arran d’aquesta acció i un parcial d’14-2 (36-24), el conjunt de Txus Vidorreta assolí una màxima de 12 punts i unes sensacions molt desfavorables dels verd-i-negres que obligà Carles Duran a aturar el partit.

El temps mort va tenir la seva reacció badalonina amb un parcial de 0-4 (26-28) però el gran encert exterior local aturava qualsevol intent de la Penya per intentar ficar-se en el partit (39-30). Ante Tomic va liderar el segon quart verd-i-negra i es va anivellar el marcador (41-37) abans del descans, aprofitant el desconcert del conjunt de Txus Vidorreta i millorant encara més la confiança de l’equip després d’un triple de Brodzianksy i una posterior cistella que reduïda la distància a tan sols quatre punts (43-39).

La diferència va seguir reduint-se de mica en mica abans del descans i, entre Ferran Bassas i l’omnipresent Ante Tomic, els equips van tancar el quart amb la mateixa igualtat que el període inicial (43-43).

I després de tornar de vestidors, i pràcticament un quart i mig més tard després, la Penya va tornar a liderar el marcador (46-47). Però la resposta local es va produir amb dos triples consecutius que obligaven els badalonins a seguir en alerta permanent (53-53). Sense treva i sense cap notable parcial, els punts a cistella i cistella van mantenir la mateixa igualtat del quart inicial quan faltaven 2 minuts per a la conclusió del tercer quart (60-60) i amb la Penya en bonus. Amb només quatre punts de diferència tancava el període el Joventut (69-67). Un quart de supervivència.

I de la supervivència a la vida. La Penya va demostrar a l’inici del quart que els 10 triples locals no són prou per tombar els badalonins. Arturs Zagars capgirava novament el partit (69-70) amb una resposta de tres però s’havia de defensar aquesta mínima diferència, amb més de cinc minuts encara de partit.

Sasu Salin recuperava l’avantatge per al seu equip (74-72) però Brodziansky tornava a recuperar la victòria momentània badalonina, d’un sol punt (74-75) i sense Ante Tomic a pista.  Amb l’experiència i veterania de Fitipaldo, Shermadini i Marcelino l’Iberostar va recuperar la diferència (81-75) i la Penya que entrava en un moment difícil del matx, amb només un minut i mig per disputar-se.

Neno va mantenir la fe amb un tir exterior (81-76) però Doornekamp enfonsava aquestes opcions i finalitzava la ratxa de cinc victòries badalonines seguides entre lliga i Europa (86-82).