Quim Sabrià: de l’Institut Eugeni d’Ors a la llista Forbes

    0
    96

    És un dels creadors d’Edpuzzle, una plataforma educativa que arrasa als Estats Units amb més de 200.000 centres com a usuaris

    Aquesta és la història de com un professor de matemàtiques de l’Institut Eugeni d’Ors de Badalona ha aconseguit, al costat dels seus socis, consolidar-se com un emprenedor d’èxit a Califòrnia, concretament a Silicon Valley. En Quim Sabrià és un dels creadors d’Edpuzzle, una plataforma educativa que arrasa als Estats Units. Es tracta d’una aplicació on els docents utilitzen vídeos curts amb reptes i preguntes per captar l’atenció de l’alumne i aconseguir que aprengui.

    Als Estats Units es calcula que, com a mínim, un docent utilitza de forma massiva Edpuzzle en el 80% dels centres educatius del país. En total, l’aplicació ha arribat a 200.000 centres, 11.000 dels quals són a Espanya, 2 milions d’alumnes i a més de 160 països del món. La pandèmia ha multiplicat per 11 el seu ús, tot i que el 95% de la facturació prové dels Estats Units. La plataforma és gratuïta, però si es volen emmagatzemar molts continguts s’ha de pagar una quota mensual de 12.5 dòlars per docent, o d’entre 1000 i 1500 dòlars anuals per centre educatiu. Es calcula que l’empresa pot arribar a facturar més de 20 milions de dòlars.

    L’inici del projecte

    Durant la seva etapa a l’Eugeni d’Ors, Quim Sabrià va adonar-se com els alumnes es distreien amb els vídeos recomanats de YouTube, en comptes de prestar atenció al vídeo que ell els volia mostrar. Sabrià tenia pensat provar sort als Estats Units i, abans de marxar, va teixir el projecte d’Edpuzzle amb tres amics de la infància, tots ells enginyers de telecomunicacions. Ells – Jordi González, Santi Herrero i Xavi Vergés – van acabar sent els seus socis.

    El grup d’amics va presentar la idea en una incubadora d’empreses a Silicon Valley, a Califòrnia, i van obtenir el finançament per desenvolupar-la. L’èxit va ser rotund, i el 2017 la revista Forbes els va incloure en la llista dels millors emprenedors socials espanyols menors de 30 anys. La tecnologia d’Edpuzzle ha sabut gestionar el fet que l’alumne, quan no entén alguna cosa, ha deixat de consultar llibres o Google, i va directament a YouTube per veure vídeos. En definitiva, l’aplicació aconsegueix connectar totalment amb l’alumnat a través de l’audiovisual. Cada professor pot crear vídeos molt interactius amb un editor que incorpora el programa i els fa arribar a la seva classe.

    En expansió

    L’èxit d’Edpuzzle va permetre els quatre socis creadors obrir també una seu a Barcelona amb més de 50 treballadors. Quim Sabrià, però, segueix a Califòrnia, on lidera un equip de 62 persones. Abans de la pandèmia, entre les dues seus sumaven només 40 treballadors, però l’expansió de l’aprenentatge en línia ha fet créixer l’empresa. Actualment, Edpuzzle està formant docents d’arreu del món per continuar implementant-se en diferents mercats com Argentina, Brasil, França, Espanya, Austràlia o Hong Kong. Es vol traduir a fins a 15 idiomes i fins i tot s’estan desenvolupant continguts en ucraïnès perquè els infants refugiats o que s’han quedat a Ucraïna puguin continuar aprenent.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí