Ràdio Ciutat de Badalona ha portat a Lausana l’esperit optimista i vitalista del programa ‘Coses de Casa’

  0
  21

  El programa ‘Badalona Matí’ de Ràdio Ciutat de Badalona s’ha emès en directe des de Lausana aprofitant que l’equip del programa, incloent-hi les 3 àvies que protagonitzen cada setmana l’espai ‘Coses de Casa’, s’ha traslladat a aquesta ciutat suïssa per participar en el congrés europeu de ràdio Radiodays Europe.

  Durant dues hores, des de les 10 i fins a les 12 del migdia, Carles Tornero, acompanyat de Miquel López, ha presentat el programa des dels estudis radiofònics que hi ha a la Universitat de Lausana UNIL-EPEL. És la primera vegada que el programa ‘Badalona Matí’, s’emet des de fora de Catalunya, en aquest cas des de Suïssa.

  L’espai ‘Coses de Casa’, que s’emet cada dimecres en el programa ‘Badalona Matí’ i que protagonitzen Maria Antònia Carbó, Rosa Garriga i Carme Sánchez, les iaies més famoses de Badalona, ha estat convidat a participar en aquest congrés radiofònic. Els organitzadors del Congrés consideren que ‘Coses de Casa’ demostra com la gent gran pot parlar de qualsevol tema d’una manera desinhibida trencant el tòpic que la gent gran no té vida pròpia.

  Presentació davant de més de 500 professionals de la ràdio

  A les 14 hores, els responsables del programa ‘Badalona Matí’ han presentat al congrés europeu de la ràdio Radiodays Europe una conferència-sessió de treball titulada “Perquè la qüestió del so importa a totes les edats’, on han posat de manifest que fer un bon programa de ràdio no està en absolut renyit amb l’edat de les persones que el materialitzen. La presentació s’ha fet en un auditori que ha aplegat més de 500 professionals de la ràdio d’arreu del món. Radiodays Europe és el congrés més important de ràdio que es fa cada any a Europa i aplega a professionals de ràdios públiques i privades d’Europa i Estats Units.

  Els organitzadors del fòrum han triat el programa ‘Coses de casa’, protagonitzat per Maria Antònia Carbó, Rosa Garriga i Carme Sánchez, perquè difon cada dimecres d’11 a 12 hores una imatge optimista i vitalista de la gent gran. Amb aquest programa es demostra que les persones grans poden parlar de qualsevol tema trencant el tòpic que quan s’arriba a una edat avançada ja no es té criteri. En una primera etapa del programa també hi participava una quarta àvia, Rosalia Pons, que per qüestions de salut va haver de deixar l’espai.

  Dues hores de ràdio en directe a Suïssa amb visió badalonina
  El programa ‘Badalona Matí’ ha ofert dues hores de ràdio en directe des de Lausana però amb una visió badalonina i catalana i portant l’esperit vitalista i optimista de les àvies més famoses de Badalona a Suïssa.

  Així s’ha entrevistat Núria Inglin, una badalonina que resideix en aquesta ciutat des de fa molts anys. També s’ha entrevistat a Xavier Campos Ballester, un català que ha treballat durant molt anys a la seu de l’ONU de Ginebra.

  Des del seu despatx a la seu del Comitè Olímpic Internacional, Miquel López ha parlat amb el director general adjunt del COI, Pere Miró, que és l’únic català que és membre del COI. Miró ha parlat del paper que podria jugar Badalona en cas que s’adjudiquessin els Jocs Olímpics d’Hivern a la candidatura Barcelona-Pirineus.

  Ana Cetkovic, una guia turística de la Oficina de Turisme de Lausana ha explicat als oients què es pot veure en aquesta ciutat suïssa, que s’hi pot fer i que s’hi pot comprar.

  També Emma Rodero, catalana que forma part de l’equip organitzador del congrés Radiodays Europe, ha explicat el perquè s’ha seleccionat el programa Coses de Casa per presentar el seu espai radiofónic als experts europeus i mundials reunits a Lausana.

  Tot això amanit amb la presència permanent de les tres àvies de Badalona que han anat comentant les opinions dels entrevistats i han assajat, no sense emocionar-se, la seva intervenció del migdia al congrés.

  ‘Coses de casa’ és l’únic programa de ràdio de tot Espanya que ha estat seleccionat per participar en aquest congrés radiofònic internacional.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí