Ramon Pla: “La Minguella 2021-22 ha superat les expectatives previstes”

  0
  172
  AE Minguella

  L’Associació Esportiva Minguella ha estat el gran club protagonista de la temporada 2021 – 2022. Excel·lent temporada del conjunt de Casagemes amb una nota de matrícula d’honor als seus conjunts sèniors: 3 ascensos de categoria!

  El director esportiu de l’entitat, Ramon Pla, fa balanç de l’extraordinari curs dels primers equips, amb un ascens a Copa Catalunya (sènior masculí) i dos a Primera Catalana (sènior femení i sènior B masculí).

  “Aquesta temporada hem aconseguit els ascensos dels sèniors A masculins i femenins i també el del sènior B masculí. Ha estat un gran any, però ara hem de començar a confeccionar el nou futur amb tres categories superiors. Estem contents amb les tres plantilles i hi haurà reforços concrets. No ens tornarem bojos, però a cada equip hi haurà, com a màxim, tres canvis”, valora Pla sobre l’exitós any sènior del club.

  Un parell de setmanes abans de concretar-se els tres ascensos, des de la Directiva i la Direcció Esportiva ja s’ensumaven que aquesta fita per partida triple es podia confirmar. “S’ha acabat confirmant allò que, amb la boca petita, tothom anava dient a partir del Pla de Competició que es fixaria a Copa Catalunya per a la temporada 2022 2023. Des del club no ho hem fet oficial fins que ho hem tingut lligat i ens ho ha confirmat la Federació”, reconeix el director esportiu del Club.

  L’ascens del Copa Catalunya desbloquejava automàticament l’ascens del sènior B masculí, ja que va finalitzar la Fase d’Ascens a Primera Catalana en primera posició i, en aquest cas, sí s’havia guanyat l’ascens a pista, com a campió de la segona fase.

  “Ha superat les expectatives”

  “La fita que hem aconseguit aquest any a la Minguella ha superat les expectatives previstes a principi de temporada. L’objectiu era formar un bloc competitiu després de viure dos anys de pandèmia i fixar un llistó de tancar aquest any entre els quatre primers classificats [sènior A masculí] i assegurar la permanència per la via ràpida. Tot i així, hem aconseguit un 10-0 a la lliga regular i a la fase d’ascens hem arribat al partit decisiu amb opcions de tornar a Copa i a només 40 minuts d’aconseguir-ho”, valora Pla sobre el curs de l’equip dirigit per Xavi Grau.

  Pel que fa al femení, la Minguella ha tornat a Primera per la via ràpida, després de patir el descens de categoria. “El sènior femení ha estat campió de Catalunya i és una gran fita. S’ha gaudit l’experiència de participar en una Final A Quatre, però l’ascens ha estat el gran premi. El bàsquet de Badalona necessitava aquest ascens a Primera Catalana. Volíem potenciar el basquetbol entre les noies des de l’Escola”.

  Ramon Pla ha tancat la seva cinquena temporada al capdavant de la direcció esportiva de la Minguella i també transmet que ha conclós la primera part del seu cicle a Casagemes. “Quan l’Albert Esteve va contactar amb mi fa cinc temporades per tornar a aconseguir aquestes fites, el sènior A sempre s’havia quedat a les portes del retorn a Copa. Ara, ho hem aconseguit amb una entitat sanejada, 31 equips entre masculins i femenins i una estructura esportiva consolidada. Esportivament, encara no hem arribat al nostre sostre esportiu, però sí hem arribat al nostre límit com a estructura”, valora.

  “Personalment, es tanca aquest primer cicle d’objectius assolits i ara buscarem consolidar el projecte i millorar la qualitat formativa, tant de jugadors i jugadores com entrenadors i entrenadores”, conclou Pla.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí