Rehabilitar per poder exhibir

  0
  46
  IMG_5859.JPG

  16/05/2014 – Durant tres setmanes, la Casa Clara, situada al Parc de Can Solei i Ca l’Arnús, esdevindrà una mostra de disseny i interiorisme impulsada per un grup de negocis locals de l’àmbit de la decoració i l’arquitectura.

  La millor manera de presentar un producte o servei és projectant-lo en un espai real, més enllà d’un estand o aparador. Això és el que un grup de negocis de la ciutat creia fermament quan van començar a donar forma al Badalona Home Design, la primera mostra local d’interiorisme, disseny, art i arquitectura, que donarà el tret de sortida el proper divendres, dia 23, i que romandrà al Parc de Can Solei i Ca l’Arnús fins al 15 de juny.

   

  Un petit grup d’establiments de l’àmbit de la decoració i l’interiorisme de la ciutat, que treballaven junts i col•laboraven en certes ocasions, havia madurat durant un temps la idea de desenvolupar una mena d’exposició a Badalona on poder exhibir el seu potencial. Fa uns mesos es van posar fil a l’agulla, la iniciativa es va anar estenent i s’hi van anar afegint altres botigues i negocis, que ja sumen un total de 15 participants. Tots plegats s’han constituït com l’Associació de Comerciants Badalona Home Design amb l’objectiu de poder demanar a l’Ajuntament un espai deteriorat que poguessin reformar i decorar.

   

  A dia d’avui, els 15, gràcies a l’ajuda de col·laboradors -com l’Escola Pau Gargallo-, gremis d’oficis i sponsors, estan acabant de rehabilitar Casa Clara, un immoble situat al Parc de Can Solei i Ca l’Arnús, de quasi 1.000 metres quadrats, desaprofitat fins ara i que només comptava amb aigua i llum. El ‘grup de treball’ ha col•locat una instal•lació elèctrica nova i cadascun dels 15 negocis s’està ocupant d’un espai diferent de l’habitatge, repartit en dues plantes i un gran jardí. D’aquesta forma, tots poden donar-li el seu toc particular a un dels departaments de la casa, a més de les habitacions comunes. Un cop finalitzi la mostra, l’immoble tornarà a estar en mans de l’Ajuntament, que disposarà d’un espai totalment reformat a on poder organitzar tota mena d’activitats.

   

  Una mostra de disseny plena d’oci

   

  La inversió ha estat força important i els organitzadors tenien clar que no podien assumir-la per exposar durant un sol cap de setmana. La solució ha estat perllongar l’esdeveniment durant tres setmanes. Els dijous, divendres (de 17 a 21h) i caps de setmana (de 10 a 21h) entre el 23 de maig i 15 de juny, la casa s’omplirà d’activitats: des de tallers de cocteleria, degustació de te, Feng Shui o restauració de mobles, fins a conferències sobre disseny de la llar, passant per projeccions de pel•lícules, recitals de poesia o un concurs de fotografia; a més, disposarà d’una zona de restauració on esmorzar, dinar o fer una copa. Tot de forma gratuïta i en un entorn original i tranquil.

   

  La vessant solidària

   

  Els impulsors volien que la 1ª Badalona Home Design estigués lligada a una organització solidària de la ciutat. Per això van decidir demanar la col·laboració de la Fundació Llegat Roca i Pi, dins el Projecte Àngels. Es tracta d’una iniciativa en la que un grup de persones en situació d’atur o amb dificultats de reinserció laboral realitzen petites intervencions en domicilis de gent amb pocs recursos econòmics. Aquest grup de treballadors, doncs, participarà en la reforma de les zones comunes de la casa. La nit del 14 de juny, se celebrarà un sopar solidari i els beneficis que s’aconsegueixen aniran destinats a pagar el sou d’aquest col·lectiu.