Rem Badalona, sotcampió d’Espanya de llaüt mediterrani

0
    51

27/05/2015 – L'absolut masculí es va proclamar sotcampió del campionat espanyol amb un crono de 6:25,12, per darrera de RC Regatas de Alicante.

El passat cap de setmana es va celebrar a Los Alcázares, a Múrcia, la onzena edició del Campionat d'Espanya de llaüt mediterrani, on 68 equips de 24 clubs del mediterrani van participar, entre els quals el Club Nàutic Bétulo, el Club Natació Badalona i el Club de Rem Badalona, destacant que van ser les úniques tripulacions catalanes en aquesta competició.

Dissabte, que es van celebrar les classificatòries i repesques, les veteranes del Club de Rem Badalona van aconseguir classificar-se directament per a les semifinals. Diumenge, dia de semifinals i finals, van entrar a la final B quedant en tercer lloc per darrera de RCN Torrevieja, RC Mediterráneo Málaga.

Pel que fa el jove equip absolut femení no va poder classificar-se el dissabte pel matí, però ho va aconseguir a la repesca de la tarda. Diumenge no van poder assolir el pas a la final i van haver de remar la final B, on van quedar quartes per darrera de CN Campello, C Rem Cia Gandia i CN Santa Pola.

D'altra banda, destacar l'impressionant el campionat que va realitzar l'absolut masculí del Rem Badalona. Dissabte pel matí no van poder guanyar al CR Cof. Pesc. Torrevieja i van haver de remar la repesca per la tarda. Aquest cop sí van assolir imposar-se als seus rivals i classificar-se per les semifinals. Diumenge van aconseguir per tercer cop en les quartes últimes participacions (2011, 2013 i 2015) classificar-se per la final del Campionat Estatal.

La final va ser molt disputada i de gran nivell. En els dos primers llargs únicament Regats de Alicante es desmarcava dels altres tres competidors. Una segona ciavoga, que va permetre sortir amb un petit marge d'avantatge respecte el tercer classificat, els hi permetia encarar un tercer llarg decisiu. Entrant a l'últim gir per davant del tercer, els va fer afrontar un últim llarg decisiu per fer-se amb sotcampionat. Finalment els campions van ser RC Regatas de Alicante amb un temps de 6:20,25, mentre que els sotcampions van ser el Club de Rem Badalona amb 6:25,12.