Remuntada insuficient (87-86)

0
    25
    Omic, al Buesa Arena / ACB Photo: A. Bouzo

La ratxa de triomfs a la lliga ACB s’ha truncat a Vitòria, on la Penya ha acabat perdent en l’últim sospir davant del Kirolbet Baskonia (87-86). Els verd-i-negres, després d’una espectacular remuntada, han tingut la pilota per poder assaltar el Buesa Arena i sumar el vuitè triomf seguit, però s’han quedat amb la mel als llavis.

Shengelia, amb 19 punts, 30 de valoració i un triple decisiu, ha estat el botxí dels badalonins, que en un mateix partit han demostrat que són capaços del millor, aixecant 23 punts de desavantatge, però també del pitjor, amb preocupants fases de desconnexió que han facilitat molt la feina a un conjunt vitorià força minvat per les baixes de Granger, Garino i Vildoza i que enguany no està acabant de rutllar.

La posada en escena dels de Carles Duran ha fet témer el pitjor. Sense esma en defensa i negats en atac (3/14 tirs de camp i 5 pilotes perdudes), els badalonins no han comparegut en el primer quart i el Baskonia s’ha trobat amb una inesperada catifa vermella que no ha desaprofitat (25-9).

Les sensacions no han millorat en el segon parcial i els triples de Janning (16 punts amb 5/7) han destarotat una Penya absolutament grogui, que ha arribat a perdre de 22 punts (36-14). Prepelic (15 punts al descans) ha aparegut per fer despertar els verd-i-negres, que amb un parcial de 3-19 han començat a ensenyar les esquerdes d’un conjunt de Perasovic en hores baixes (39-33).

Al descans el Baskonia ha pogut minimitzar els danys (44-35), però la sensació és que la Penya havia salvat el pitjor moment. Malauradament, no ha estat així. En la represa s’ha repetit la història del primer quart i els de Carles Duran han exhibit de nou la seva pitjor cara. L’encert exterior dels vitorians (14/26 triples), aprofitant la condescendència defensiva verd-i-negra, ha tornat a obrir una escletxa en el marcador, aquest cop molt més profunda (66-43).

El matx, ara si, semblava sentenciat definitivament, però un cop més la Penya s’ha tornat a aixecar, gràcies a la segona unitat. Carles Duran ha deixat bona part dels titulars a la banqueta (Omic, per exemple, no ha jugat en tota la segona part) i l’aposta li ha sortit bé. La feina de Neno, Ventura, Buford, Morgan o Kanter ha estat clau per girar la truita i posar la por al cos a un Baskonia fràgil mentalment pels mals resultats que ve arrossegant.

Un parcial de 0-10 per tancar el tercer quart (66-53) ha estat el primer avís dels verd-i-negres, que el darrer període han seguit apujant el to defensiu i furgant en els dubtes dels vitorians. Morgan, amb 5 punts seguits, ha rubricat un parcial increïble de 5-24, que ha obert de bat a bat les opcions de la Penya (71-67).

Faltava el més difícil: donar la volta al marcador. I els de Carles Duran ho han aconseguit al ritme dels triples de Harangody (tres de seguits) i de Prepelic, que per primer cop ha posat els badalonins per davant (84-86). En l’acció següent, però, Shengelia, que s’ha posat l’equip a l’esquena en els minuts finals, ha respòs amb un altre triple que ja ha estat definitiu (87-86), perquè la Penya no ha pogut aprofitar una darrera possessió per guanyar.