Roberto Sánchez: “Hem de millorar la competitivitat a nivell mental”

  0
  43
  club-basquet-prat-roberto-fernandez-sera-el-entrenador-2015.jpg

  02/09/2015 – L’entrenador del CB Prat analitza la plantilla que disposarà el vinculat del FIATC Joventut per afrontar la temporada 2015-2016.

   

  Pel CB Prat, Roberto Sánchez és un home de la casa. Des del curs 2007-2008, amb Josep Maria Raventós al capdavant, el tècnic potablava ha acompanyat les plantilles del club a la LEB Plata i la LEB Or.

   

  Després de tres anys amb Raventós, quatre al costat de Carles Duran i al darrer sent el segon d’Agustí Julbe, Roberto Sánchez pot gaudir d’un merescut premi: liderar el staff tècnic del CB Prat. 

   

  “A nivell de noms ens ha quedat una plantilla una mica diferent, però s’ha mantingut el model dels últims anys. Tenim una mescla de joventut i talent amb veterania, molta experiència a la categoria i també molt talent des del punt de vista de la pura competició”, destacava l’entrenador pratenc, parlant del bloc que entrenarà durant aquest curs.

   

  “Estic molt content amb el grup. Hi ha jugadors molt contrastats com Xavi Forcada, José Manuel Coego o Piru Ros i després joves de la Penya amb projecció i talent”, afegia Roberto Sánchez.

   

  Un cop superat un primer any complicat a la LEB Or, l’entrenador del vinculat de la Penya espera que l’equip millori alguns aspectes que considera vitals per tal de no patir.

   

  “Sobretot la competitivitat a nivell mental. L’any passat vam competir en la majoria de partits, però la LEB Or és una lliga que t’exigeix una capacitat psicològica molt forta. S’ha d’estar concentrat durant tot el partit. Si desconnectes o abaixes el pistó, el partit se t’escapa”, advertia Roberto Sánchez.

   

  Per l’entrenador del CB Prat, els jugadors “han de ser capaços d’estar ficats dins del partit durant els 40 minuts. Saber competir en cada acció i saber patir”. Per això, "des del primer dia” els joves del Prat estan treballant “l’aspecte mental”.

   

  Aquesta temporada, a més, el conjunt potablava haurà de superar la baixa d’Alberto Abalde, un dels principals referents ofensius del grup de l’any passat. Li preguntem a Roberto Sánchez qui ha de cobrir el lloc del gallec en tasques ofensives.

   

  “Més que un jugador en concret, penso que tot el bloc hauria d’assumir aquest paper. Tampoc necessito una figura que aporti totes les prestacions ofensives. Més aviat ha de ser el conjunt qui pugui treure profit de diverses situacions”, destacava el tècnic.

   

  Segons Sánchez, els quatre vinculats del FIATC Joventut (Sans, Abalde, Nikolic i Iriarte) “han de fer un pas endavant i acabar de consolidar-se”. “Espero que tinguin un rendiment regular i que s’adaptin bé a la seva situació. Treballar amb dos equips alhora no és una situació senzilla, però hi ha moments on hauran de tirar del carro”, declarava l’entrenador pratenc a aquest diari.

   

  Continuant amb l’anàlisi de la seva plantilla, Roberto Sánchez transmetia molt bones sensacions amb les arribades de Xavi Forcada i José Manuel Coego.

   

  “Forcada és un base tot terreny. És capaç de fer moltes coses. Gran defensor i molta habilitat amb la pilota. També té una gran envergadura de braços i és hàbil en atac. Penetra molt bé, juga el bloqueig directe i assisteix de meravella”, apuntava en primera instància.

   

  “Coego destaca per ser un expert en situacions interiors. És un pivot amb un alt coneixement del joc i sap treure rendiment a situacions complicades. Teé molt bona mà des de mitja distància”, afegia després.

   

  En darrer terme, el tècnic potablava parlava del procés d’adaptació que han de seguir joves com Xabi López, Marc Bauzà, Sergi Costa i Óscar Amo.

   

  “Espero que tinguin una adaptació ràpida. La LEB Or és una lliga molt complicada i exigent. Sergi Costa ja va competir l’any passat amb nosaltres, però la resta han de passar per un procés. Han de canviar el xip per jugar cada acció sent agressius”, assegurava l’entrenador.

   

  El CB Prat debutarà en pretemporada el pròxim 4 de setembre, jugant contra l’Actel Força Lleida a Sant Julià de Vilatorta (20:30h). El 13 de setembre el Palma visitarà el Joan Busquets (20:30h), partit que servirà per preparar la semifinal de la Lliga Catalana LEB (18 i 20 de setembre contra el Barça B).