Sagués deixa la direcció d’ICV-EUiA decebut per la postura “conservadora” del partit

  0
  29
  IMG-20150109-WA0003.jpg

  10/01/2015 – L'encara regidor ha assenyalat moments puntuals en els que considera que la coalició hauria d'haver donat un pas endavant i es va mantenir en una postura "conservadora".

  Tal i com ja avançàvem ahir, el president d’ICV-EUiA a l’Ajuntament, Carles Sagués, deixa la presidència del grup municipal, l’acta de regidor i els seus càrrecs orgànics per desavinences amb el partit. L’ecosocialista, segons va explicar ahir al matí en roda de premsa, deixa la direcció “decebut amb la postura conservadora” que la coalició ha mantingut en alguns moments puntuals, sobretot durant els darrers mesos, i que, per a ell, suposa “desaprofitar una gran ocasió per engegar i encapçalar la transformació política” que la societat demana.

   

  La radiografia que el propi edil ha posat sobre la taula assenyala diferents punts en els que, considera, ICV-EUiA no ha estat a l’alçada. El primer va ser al març del 2013, quan la societat civil badalonina va aconseguir trenar una cadena humana amb milers de persones contra les retallades socials i de drets. “Hi havia força i entusiasme. A principis de legislatura ja vaig manifestar que havíem de trencar amb el model de partit habitual i sumar moviments, col·lectius i entitats. Aquella era una gran ocasió que el partit podria haver aprofitat per impulsar un front ampli i es va desaprofitar”. L’altra matís negatiu, creu, va ser el de celebrar primàries, una decisió que Iniciativa va prendre després d’una molt ajustada votació interna. Sagués considera que, si es volia confluir i negociar amb altres forces i moviments, era més apropiat fer-ho sense haver escollit un candidat prèviament.

   

  El moment més positiu a nivell d’ICV, explica, va ser l’organització de l’Ara És Demà. “Hi havia possibilitats i va començar amb empenta, però l’aplicació a Badalona va costar més del que cabia esperar”. A partir de la segona assemblea, l’actual plataforma X Guanyar Badalona va agafar forma i va ser llavors quan van sorgir dubtes. “El partit no ho veia clar i entre la 2a i la 3a assemblea va preferir fer un pas enrere i mantenir-se al marge. Va ser una errada i aquesta va ser la discrepància grossa que em va fer replantejar-me la situació. Em crec X Guanyar Badalona i confiava en poder impulsar el partit cap a aquesta direcció. Quan veig que la coalició no s’hi llança del tot decideixo que he de deixar la presidència, perquè no vull ni puc ser la cara pública d’un projecte si crec més en un altre”. Tot i aquestes diferències, Sagués recorda que continuarà afiliat i unit a ICV i que, tant ell com tot un sector de la formació ecosocialista local esperen i continuaran treballant perquè Iniciativa acabi confluint i obrint-se a les noves plataformes polítiques.

   

  Durant la roda de premsa, l’encara regidor ha estat acompanyat per Xavier Becerra, un altre membre de l’executiva d’ICV Badalona que deixa el seu càrrec pels mateixos motius i que, segons han explicat, intentava reflectir que el gest de Sagués és el més visible per ser el perfil públic, però que hi ha més persones dins del partit amb una postura similar.