Salva Maldonado: “El partit del Madrid està oblidat”

  0
  Captura de pantalla 2014-10-20 a la(s) 11.24.56.png

  20/10/2014 – L’entrenador del FIATC Joventut demana als seus jugadors que passin pàgina i que es centrin en posar-se a punt per vèncer a l’Obradoiro.

   

  Després de la decepció que va suposar perdre a Madrid per només dos punts (90-88), la Penya ha encetat la setmana d’entrenaments amb una missió clara: refer-se d’una derrota injusta davant del Rio Natura Monbus.

   

  “La visió resultadista està clar que et porta al mal humor, perquè és una oportunitat perduda. L’anàlisi des del punt de vista de l’entrenador és que el nostre partit va ser espectacular”, afirmava Maldonado, fent una anàlisi més freda del duel de diumenge.

   

  “Vam fer coses molt interessants i ens vam recuperar de moments crítics, quan les coses pintaven molt malament”, assegurava el tècnic verd-i-negre. Per Maldonado, la Penya va estar a punt “de trencar el partit”, però “en dos segons” va perdre aquestes opcions. “Els del Madrid no ens van permetre culminar un partit excel·lent”, reconeixia l’entrenador adrianenc.

   

  Mantenir la línia de joc

   

  Salva Maldonado és conscient que, en funció del rival, es podrà veure una versió diferent del FIATC Joventut. “Cada jornada és una història diferent. Mai farem dos partits iguals. A mi ja m’agradaria fer 22 assistències en tots els partits”, deia el tècnic durant l’entrenament matinal, pensant ja en la pròxima jornada.

   

  “El camí ha de ser aquest, però no és fàcil mantenir-ho. Hem de mantenir el treball defensiu i en atac cometre menys errades en les coses que depenen de nosaltres”, reflexionava el tècnic de la Penya.

   

  Maldonado assegurava tenir “oblidat” el partit contra el Madrid i demanava als seus jugadors que “es centrin en el següent, que segur que no tindrà res a veure”.

   

  Un rival incòmode

   

  El Rio Natura Monbus sempre ha competit bé en les darreres visites dels gallecs a Badalona. El conjunt de Moncho Fernández ha començat la temporada de forma positiva, guanyant els seus dos partits de casa.

   

  “L’Obadoiro porta dues victòries, igual que nosaltres. Els seus referents són els mateixos que l’any passat. Destacaria a Corbacho i Pumprla”, comentava Salva Maldonado sobre el pròxim rival dels verd-i-negres.

   

  Segons el tècnic, l’Obradoiro “ha canviat jugadors, però mantenen la mateixa línia. T’exigeixen molt ritme de joc”. Analitzant quin tipus de partit haurà d’afrontar el FIATC Joventut, Maldonado preveu un duel que “difícilment serà a molts punts”. “Ells solen apostar per possessions llargues. Hem d’estar preparats per un context com el del dia d’Estudiantes”, afirmava l’entrenador.

   

  “Si un equip no vol, és molt difícil que l’altre pugui arribar a 90 punts. Hem d’estar mentalment a punt”, afegia el tècnic per tancar la seva valoració del pròxim rival que passarà per l’Olímpic.

   

  El pas de Barrera i Suárez

   

  Alex Suárez (10 punts i 6 rebots) i Alex Barrera (5 punts, 1 rebot i 1 assistència) van ajudar a allargar la rotació de l’equip al Palacio i van ser homes importants per fer reaccionar al FIATC Joventut i mantenir-lo per davant en el marcador. Salva Maldonado ha detectat un pas endavant en la feina diària dels dos joves durant les sessions d’entrenament.

   

  “Això s’aconsegueix amb el treball diari. Últimament la tendència és bona en els entrenaments, i això s’està veient als partits. El més difícil és mantenir el nivell i ser constant”, comentava sobre la millora de Suárez i Barrera.