Salva Maldonado: “La suma de tots ha fet que guanyem”

  0
  salva-maldonado-tecnico-del-fiatc-joventut-1450650356749.jpg

  06/03/2016 – El tècnic del FIATC Joventut destaca la capacitat de patiment exhibida pels seus jugadors davant el Baloncesto Sevilla (89-83).

   

  Ha estat un triomf agònic; cardíac, que dirien alguns. Després de tombar el Sevilla, Jordi Villacampa baixaria personalment al vestidor de la Penya per felicitar individualment a cadascun dels seus ‘guerrers’. Aquest detall suposa un clar indicatiu del valor que es dóna a Badalona a aquest triomf.

   

  “Ha estat un partit molt difícil per nosaltres. El bàsquet és un estat d’ànim i avui s’ha demostrat. La veritat és que la nostra sortida ha estat molt dolenta i això s’ha afegit a l’encert del Sevilla en els triples. Encaixar tanta anotació ens ha enfonsat”, declarava Salva Maldonado per iniciar la seva roda de premsa.

   

  “L’equip ha aconseguit evitar el KO tècnic, lluitant amb energia el rebot ofensiu. Aquesta era una assignatura que teníem pendent des de feia set o sis partits”, afegia l’entrenador colomenc per completar la seva primera impressió del xoc.

   

  Segons Maldonado, al llarg dels 40 minuts reglamentaris semblava que la Penya “podia remuntar”, però els badalonins sempre acabaven “anant a remolc”. “Crec que el moment clau ha arribat quan el Sevilla ha marxat a 12 punts i nosaltres hem tingut una resposta ràpida gràcies als nostres quatres. Al final, jugant amb petits hem trobat tirs oberts i bones penetracions”, precisava el tècnic del FIATC Joventut.

   

  Per Maldonado, un dels factors més importants del triomf sumat contra el Baloncesto Sevilla seria la forta mentalitat mostrada per la Penya. “S’ha de destacar el fet que no ens hem entregat malgrat patir moments crítics. L’equip ha sabut jugar els seus millors minuts en l’instant precís, invertint una mica el guió viscut en el partit de la primera volta”, valorava l’entrenador verd-i-negre.

   

  Noms propis

   

  Durant la seva compareixença de premsa, Salva Maldonado també destacaria la labor efectuada per diversos dels seus deixebles. “El treball dels quatres ha estat espectacular. Llovet i Suton sempre han sumat”, apuntaria per començar.

   

  “Ventura ens ha donat molt al final i Mallet ha tingut molta energia. La suma de tots ha fet que guanyem un partit molt complicat i que tenia molta importància. Era decisiu, perquè en cas de derrota ens hauríem complicat”, relataria poc després.

   

  Per tancar el capítol de protagonistes, Maldonado pronunciaria el nom de Sergi Vidal, decisiu al llarg de la segona part. “En Sergi ha estat espès en la primera meitat, però a la segona ha estat definitiu. És el nostre termòmetre en defensa i ens ha donat un plus”, celebrava el tècnic adrianenc.

   

  I ara què?

   

  El bon resultat aconseguit davant el Sevilla deixa la Penya en una situació d’incertesa en la classificació. El descens és ben lluny (a cinc partits), tot i que el play-off tampoc és massa a prop (a dos).

   

  “Fa mitja hora miràvem de recuperar l’average amb Sevilla i de desitjar les derrotes de Gipuzkoa i Estudiantes. Ara potser pensem en una altra cosa. Crec que hem de seguir la nostra línia i que això ens porti on sigui”, advertia Salva Maldonado.