Sector públic i privat s’uneixen per a fomentar l’integració laboral a la zona sud de BDN

  0
  Incorpora Badalona 2.JPG

  19/12/2013 – El projecte, sota el títol Incorpora Badalona Sud, ofereix assessorament a les empreses adherides encaminat a formar laboralment i contractar persones en risc o situació d’exclusió.

  El sector públic, a través del Consorci Badalona Sud, i el sector privat han segellat aquesta setmana un acord per promoure la integració laboral de persones en risc o situació d’exclusió. La Fundació “la Caixa”, la Fundació Intermèdia i un total de 23 empreses i agrupacions empresarials de diferents sectors participen d’aquesta iniciativa, de la que ja es beneficien prop de 120 persones de la zona sud de la ciutat, explica el govern local.

   

  El projecte, sota el títol Incorpora Badalona Sud, ofereix assessorament a les empreses adherides encaminat a formar laboralment i contractar persones en risc o situació d’exclusió, entre altres accions. L’objectiu és sumar esforços perquè les empreses i organitzacions vinculades al territori contribueixin a la millora de l’entorn i la qualitat de vida de la ciutadania. D’ara en endavant, la intenció és sumar més col·laboradors i ajudar més famílies.

   

  L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol; el director de l’àrea social de la Fundació “la Caixa”, Marc Simón; i el director de la Fundació Intermèdia, Marc Carbonell; van signar dimarts l’acord en un acte que també va comptar amb la presència del director general d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Benestar Social i Família, Ramon Terrassa.

   

  Les empreses adherides al conveni són: Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació de l’Ajuntament de Badalona, Federació d’Empresaris de Badalona, Gremi d’Instal·ladors del Barcelonès Nord, Gremi d’Hosteleria i Turisme del Barcelonès Nord-Maresme Sud, Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, Delegació al Barcelonès Nord de la Cambra de Comerç de Barcelona, Centre Comercial Màgic Badalona, Caixa Empresa: Centre d’Empreses de Badalona-Maresme, Aritex, Garmin, Makro, Mercadona, Grup Giró, Federal Mogul, Enrique Tomás, Rafael Hoteles, Tusgsal, Toys’r’us, Leroy Merlin, Blau Neteges, Barna Asistent, Ikea i Supermercats Día.

   

  L’acord s’emmarca en el programa d’integració laboral de l’Obra Social “la Caixa” Incorpora, que fins al moment ha facilitat 2.595 llocs de treball a la província de Barcelona gràcies al compromís de 854 empreses barcelonines i de 67 entitats socials. El programa es dirigeix a col·lectius desfavorits, com persones amb discapacitat, aturats de llarga durada, joves en situació de vulnerabilitat o dones víctimes de la violència de gènere, entre altres.