Sense derbi al Palau (88-74)

0
    33
    David Grau / CJB
    El Joventut cau al Palau Blaugrana davant un Barça molt més encertat i sense oposició defensiva a partir del segon quart

El partit al Palau Blaugrana va arrencar amb un intercanvi de cistelles sense que la diferència mai superés els quatre punts i sempre a favor de l’equip blaugrana. La solidesa verd-i-negra en el rebot defensiu la va aprofitar la Penya per anivellar sempre el matx (10-10). Vigilància del Joventut a Mirotic i fortalesa badalonina amb Tomic i Morgan a pista des de l’inici. El desencert del Barça al primer quart el va aprofitar la Penya per trobar les pessigolles blaugranes i incomodar el rival durant el primer ‘round’ (13-12).

L’inici de segon quart va ser el millor parcial dels de Saras Jasikevicius, amb un primer 7-2 liderat per Smits (20-14) i màxima de sis punts que obligava a despertar els verd-i-negres si volia mantenir les opcions de victòria. Zagars va avivar el joc, ritme i intensitat (22-20) però el caràcter i força que es necessitava es va traduir en bonus amb cinc minuts encara a superar del segon quart i sense poder anivellar l’encert que sí van tenir els blaugranes en aquest període, amb un 11-2 (33-22) demolidor. Sòlida defensa local davant una Penya que no va generar gens en atac durant aquest quart però el va aconseguir “anivellar” amb un triple de Morgan abans del descans (37-27).

El pitjor per als verd-i-negres encara havia d’arribar i Calathes seria el malson del Joventut, aprofitant la tova defensa dels de Carles Duran per estabornir la Penya en un minut del tercer quart i augmentar la diferència als quinze punts de marge (44-29). Per intentar aturar aquesta facilitat encistelladora del Barça, Tomic i Morgan van tornar a pista i la diferència es va tornar a ajustar el marcador mínimament (52-42). Carles Duran va enfortir la defensa però Hanga es va encarregar de liderar el Barça i tombar novament aquest mur feble verd-i-negre (64-48).

Els darrers déu minuts van ser un tràmit davant un Barça que no va afluixar en atac tot i que el parcial global va ser verd-i-negre (16-18), amb Neno Dimitrijevic liderant els atacs del Joventut. Les 15 pilotes pèrdudes han estat el gran llast durant tot el partit, a més de la gran diferència en encert i intensitat.