Setmana Santa: Adaptar-se per celebrar-la

  0
  71

  La Germanor del Santíssim Crist Redemptor i Nostra Senyora de la Soledat és una de les agrupacions religioses que participen en les processons de Setmana Santa a Badalona. El 2021 és el segon any que no poden celebrar plenament aquesta festivitat a causa de la Covid-19 i per aquest motiu han decidit adaptar-se.

  El Germà Major, Manuel Martínez, considera una passa endavant que enguany es pugui dur a terme alguna activitat. “El 12 de març de l’any passat la junta de la Germanor es va reunir per anul·lar totes les activitats. Tenim sort de poder celebrar alguns actes religiosos aquests dies”. Aquest any, a diferència de l’anterior, sí que podran celebrar la missa de la germanor, que precedeix a l’estació de penitència i a la processó del Sant Enterrament. En aquesta celebració es reben als nous germans i se’ls lliura una medalla.

  Posteriorment, el dia 1 i 2 d’abril, dues de les dates més significatives, dijous i divendres sant, es substituiran les processons per l’exposició de les imatges al local parroquial de Sant Antoni de Pàdua de Llefià, parròquia de la germanor. Els assistents podran veure tres imatges dels passos: El calvari, El Sant Enterrament i la Verge de la Soledat. Les jornades es desenvoluparan amb les mesures de seguretat pertinents, amb control d’entrada i d’aforament, i l’horari serà de 9 a 13 del matí i de 18 a 21 de la tarda.

  Martínez és conscient de la situació epidemiològica i veu inviable la celebració d’una processó tradicional, tot i que assegura que plantejaran alternatives a l’Ajuntament: “Una processó multitudinària com la nostra no es pot celebrar. Potser a un poble amb poca assistència si, però a Badalona no és viable. El que si farem nosaltres és demanar permís a l’Ajuntament per celebrar actes on els assistents estan estàtics i és la imatge la que es va desplaçant. Aquesta proposta seria un viacrucis que tindria lloc a la plaça Azorín, amb aforament limitat, però ja hi cabria més gent que a la parròquia, que actualment pot acollir unes 80 persones”.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí