Sis comunitats musulmanes inicien el mes del Ramadà

  0
  ramada.jpg

  08/06/2016 – L'Ajuntament cedeix diversos equipaments municipals per a que els musulmans puguin practicar la pregària nocturna.

  El passat dilluns, 6 de juny, va començar el mes del Ramadà, i a Badalona, les sis comunitats musulmanes gestionaran la pregària nocturna, més coneguda com a 'at-tarawih', que es desenvoluparan en diversos equipaments municipals, resultat de la feina de diàleg i coordinació entre l'Ajuntament de Badalona i els representants d'aquestes comunitats.

   

  A més a més, un dels moments també més especials per a les persones musulmanes és la posta del quan es fa el trencament del dejuni, més conegut com a 'iftar'. En aquest sentit i com cada any, els musulmans de Badalona volen convidar als veïns i veïnes a compartir aquest moment fent-ho més col·lectiu amb l'objectiu de construir la convivència als diferents barris de la nostra ciutat.

   

  El govern municipal ha volgut exposar en un comunicat que "les entitats musulmanes, com qualsevol altra comunitat religiosa i no religiosa, tenen dret a fer ús d'un equipament públic de manera temporal segons avala la legislació vigent, en igualtat de condicions, com per exemple el pagament de taxes, respectar l'entorn i fer un bon ús de l'espai".

   

  Per la seva part, les comunitats musulmanes expliquen que durant aquest mes del Ramadà "els musulmans badalonins, com la resta de les persones musulmanes de tot el món, tenen prescrit la pràctica de l'abstinència, coma  via de la reflexió, reeducació, purificació física i mental, i també una actitud d'empatia i solidaritat". Aquesta pràctica representa el quart pilar de l'Islam, que a més s'afegeix el dejuni.