S’obre al Centre Cultural El Carme la mostra “Forjadors de la festa”

  0
  54
  Després de més de deu anys exposant la imatgeria festiva i els entremesos de la ciutat, aquest any la mostra fa un tomb per centrar-se en el ritual al voltant de les Festes de Maig, que honoren Sant Anastasi, copatró de Badalona.
  L’exposició, que per primera vegada està comissariada, presenta un viratge cap a una línia conceptual i pedagògica centrada en els aspectes rituals de la festa i situant com a eix cabdal la figura de Sant Anastasi i en contraposició el Dimoni. La mostra fa un repàs de l’origen de la devoció al Sant a Badalona i dels inicis de la Cremada del Dimoni, així com de la seqüència d’actes i entremesos que l’acompanyen la Nit de Sant Anastasi.

  També s’hi pot veure peces com la figura del Sant, les masses que duien els macers (antics funcionaris que encapçalaven les comitives municipals lluint l’uniforme característic amb robes de domàs, gorres de vellut, i portant una maça a la mà), cedides pel Museu de Badalona, i diverses imatges d’arxiu que il·lustren aquest repàs històric i material deixat per les entitats Badalona Bèsties de Foc, Diables de Badalona, Esbart Sant Jordi, Geganters de Badalona, Mulassa de Badalona i de la família Llansó. Enguany hi ha un espai interactiu on es pot seguir els passos i les músiques d’alguns dels balls representatius de la festa.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí