Sonseca s’exhibeix contra el Prat (71-56)

0
    26

10/10/2014 – El veterà pivot amb passat a la Penya s’ha convertit en el botxí potablava al pavelló d’Anaitasuna.

El mal inici de partit del Prat, sobretot en defensa, obligava al conjunt d’Agustí Julbe a anar a remolc des de bon començament. L’última incorporació del Planasa Navarra, Edu Hernández Sonseca, de seguida demostraria les seves credencials. Un triple del pivot impulsava als navarresos cap a un parcial inicial de 9 a 0 que feien trontollar als potablaves.

Agustí Sans trencava el domini local des de la línia de tres (9-3), però l’atac pratenc no tenia continuïtat i a l’altre cantó de la pista el Planasa es trobava amb moltes facilitats. En conseqüència, Sonseca imposava la seva qualitat per augmentar la renda fins als deu punts (13-3).

Els pupils de Julbe miraven de recuperar-se completant diverses accions en transició (13-7), però amb una cistella de Baptiste el Planasa tornava a gaudir d’una diferència consistent (17-7), forçant el temps mort potablava. Un bàsquet d’Iriarte després d’una bona circulació visitant tancava un primer quart de molts dubtes pel Prat (17-9).

Al segon parcial, els seguidors congregats al pavelló d’Anaitasuna s’ho seguirien passant bé. El vinculat de la Penya s’arribaria a posar a només cinc punts, servint pilotes a Nikolic en posicions interiors (19-14), però un 2+1 de Sonseca i una suspensió de Dani Barbieri deixava sense capacitat de reacció als visitants (24-14).

Les pèrdues pratenques, la precipitació en alguns triples frontals mal seleccionats per part d’Albert Abalde – que avui debutava – i el domini de la zona d’Hernández Sonseca permetien al Planasa mantenir-se còmodament per davant (31-19). El CB Prat només podia anotar en accions interiors de Nikolic i Gerbert Martí i després d’encaixar dos triples consecutius d’Iñaki Barros, els potablaves marxaven als vestidors amb la màxima diferència en contra (41-29).

Els 14 punts de Sonseca al descans, el canell de Narros en moments puntuals i el baix percentatge en tirs (12/31) estaven condemnant al conjunt d’Agustí Julbe a la derrota. Calia endurir la defensa i tenir més paciència per circular i trobar forats per anotar.

Però la sortida dels vestidors tampoc seria gens bona. Zoran Nikolic mirava de mantenir al CB Prat amb alguna opció, tot i que el Planasa Navarra era capaç de trobar molts més referents en atac i completar un 8 a 3 de sortida que complicava molt les coses (49-32).

En cada intent dels pratencs per acostar-se en el marcador, els navarresos sabien respondre amb bàsquets fàcils, sobretot de la mà d’Edu Hernández Sonseca (53-39).

Durant diversos minuts, la renda local es mantenia estabilitzada en els 14 punts, fins que diverses bones defenses potablaves i els tirs lliures de Nikolic deixaven el marcador en el 55 a 44 final. Restaven només deu minuts; el Prat havia arribat viu als instants decisius del partit, però sense donar sensació de poder remuntar.

Només començar el darrer parcial, un triple de Piru Ros trencava la barrera dels deu punts (55-47). El CB Prat començava a creure, tancant la seva cistella i deixant-se guiar pel bon criteri de Vilanova en atac. Hernández Sonseca, però, no estava per la labor de deixar remuntar als potablaves. Alternant diverses accions de mèrit, el pivot format al Madrid tornava a trencar el partit per Planasa Navarra, forçant el temps mort d’Agustí Julbe a cinc minuts per la conclusió (63-48).

El CB Prat estava ja amb quatre faltes i les coses se li complicaven excessivament. Finalment, el conjunt d’Agustí Julbe es veuria incapaç de combatre l’ofici navarrès i acabava sumant la segona derrota a la lliga (71-56).

El vinculat del FIATC Joventut es queda a la zona baixa de la taula de la LEB Or. A Pamplona, el millor potablava ha estat Zoran Nikolic, amb 13 punts, 5 rebots i 17 de valoració. El jove pivot, però, no ha pogut igualar el partit brillant d’Hernández Sonseca, que ha debutat a la LEB Or amb 25 punts, 6 rebots i 25 de valoració.

Fitxa tècnica

Basket Navarra CB (71): Ortega (8), Bonhome (2), Portález (2), Almazan (4), García (7), Sonseca (25), Servera (4), Narros (11), Calvo (-), Barbieri (4) i Baptiste (4).

CB Prat (56): Ros (4), Guallar (-), Sans (7), Nogues (-), Serrano (4), Martí (5), Gomila (3), Abalde (6), Vilanova (10), Iriarte (4) i Nikolic (13).

Parcials: 17-9 / 24-20 / 14-15 / 16-26 / 16-12

Assistències: Narros (4) / Sans i Vilanova (2)

Rebots: Sonseca i García (6) / Iriarte (5)

Incidències: partit corresponent a la segona jornada de la LEB Or disputat al pavelló d’Anaitasuna.