Suton, Drame i Paul fan balanç de l’any

  0
  1516_CJB-HGC (30).JPG

  26/05/2016 – Els tres jugadors del FIATC Joventut afronten l’estiu amb perspectives diferents: l’aler vol jugar a la NBA i Suton i Drame opten per quedar-se.

   

  La trobada entre els membres del primer equip de la Penya i l’afició celebrada aquesta setmana al Palau Olímpic va servir perquè tots els jugadors poguessin expressar les seves sensacions un cop finalitzada la temporada.

   

  Després del seu segon curs al club, Goran Suton encara ha reforçat més el sentiment de vincle amb Badalona que ja va construir el curs passat. “Aquí sóc feliç. És cert que aquest any no ha estat igual que l’anterior, però l’esport funciona així. La Penya segueix sent el millor lloc on he jugat”, declarava l’aler pivot.

   

  Al bosnià li agradaria continuar al FIATC Joventut i sap que durant l’estiu “hi haurà temps per resoldre totes les incògnites”. “Sóc optimista. L’any passat ja vam arribar a un acord i espero que aquest any tornem a parlar”, recordava el jugador de Sarajevo.

   

  Suton ha trobat “una família a Badalona”. “Tothom és molt amable i real. No hi ha una falsa amabilitat. Tot està tranquil i és un lloc on la negativitat no existeix.  Crec que en Salva ha fet una gran feina mantenint la calma i aconseguint que l’equip no perdés la motivació. En els mals moments hem aconseguit créixer com una família unida”, destacava l’aler pivot.

   

  Paul: “Si em surt una opció a la NBA, l’agafaré”

   

  Un altre dels jugadors que va parlar amb nosaltres va ser Brandon Paul, sens dubte un dels generadors d’espectacle més destacats en aquesta temporada 2015-2016 a l’ACB.

   

  “L’experiència ha estat molt bona. És cert que en el meu any de rookie vaig jugar un temps a Rússia, però es podria dir que aquesta temporada ha estat la primera completa fora dels Estats Units. Estic content perquè no he tingut lesions, a diferència dels últims anys. A més, el club i els companys m’han fet sentir com a casa”, valorava en primera instància.

   

  Sobre el seu futur, Brandon Paul es mostrava caut. L’aler està intentant poder jugar amb Charlotte la lliga d’estiu de la NBA per obrir-se portes als Estats Units.

   

  “Veurem què passa. Aquest estiu tornaré a casa per entrenar. La Summer League de la NBA pot ser una bona oportunitat per mi. És obvi que si em surt una opció de jugar a la NBA l’agafaré, però tampoc m’importaria tornar a Espanya o a un equip d’Eurocup o Eurolliga”, exposava durant l’acte de comiat amb l’afició.

   

  Drame: “Espero que el meu joc evolucioni”

   

  Qui sí que té encara un any de contracte amb el FIATC Joventut, a diferència de Suton i Paul, és Ousmane Drame. El pivot guineà tanca la seva primera temporada a Europa conscient que necessita treballar per continuar adaptant-se a una competició de primer nivell com la Lliga Endesa.

   

  “Ha estat un gran any, sobretot per aprendre. He conegut coses de mi mateix que no sabia i també he viscut les diferències entre el bàsquet europeu i el nord-americà. Encara em falta molt camí per recórrer i tinc clar que aquest estiu he de treballar molt. Espero que l’any vinent l’equip millori i que el meu joc també evolucioni”, relatava Drame.

   

  “L’ACB és molt més física que la lliga universitària. Els jugadors són més grans i forts. A Europa hi ha molt més joc de pick and roll i la defensa juga un paper important. He comprovat que anotar és molt complicat, ja que depèn de molts factors”, afegia tot seguit.

   

  El pivot creu que pot ajudar la Penya la temporada vinent, però té clar què ha de fer per tornar a Badalona. “Segueixo confiant en aquest equip i en mi mateix. M’agradaria arribar al play-off i a la Copa l’any vinent. Hi ha molts objectius per complir i molta feina per fer. Ara estic intentant trobar equip per la Summer League. Treballaré per millorar el meu tir i per fer un pas endavant físicament”, transmetia el guineà abans de tornar cap als Estats Units.