Talent d’elit ‘made in’ Badalona

  0
  25
  DkuKJMqXsAEGu1h.jpg

  Badalona n'és el bressol del basquetbol i tenim una llarga llista de jugadors de basquetbol badalonins i/o formats a la ciutat que enlluernen a la Liga Endesa o arreu d'Europa. Però des d'aquesta temporada, i de forma simultànea, futbolistes amb sang badalonina també tenen molt a dir.

   

  Recentment a La Liga hem gaudit de diversos jugadors 'made in' Badalona: Álvaro Vázquez, Javi Márquez, Carlos Clerc, Cristian Hidalgo, Marc Gual (Liga 1|2|3) o Isaac Becerra (Liga 1|2|3 ). Un llistat de joves promeses formades en les categories inferiors del FC Barcelona i el RCD Espanyol.

   

  Que aquest talent badaloní hagi arribat a l'elit nacional no és quelcom extraordinari, si tenim en compte la cultura futbolística a casa nostra, la densitat de població de Badalona o la varietat d'entitats esportives que ofereix el mercat. Ara bé, allò que agafa més rellevància és la representació que tindrem aquest curs en tres de les cinc millors lligues europees: Premier League (Anglaterra), Bundesliga (Alemanya) i Ligue 1 (França).

   

  Marc Navarro (1995), Sergi Gómez (2000) i Sergi Palencia (1996) seran els tres futbolistes que des d'aquest curs faran un nou salt en la seva jove trajectòria. Navarro ha tancat etapa al RCD Espanyol aquest mes de juny per incorporar-se al Watford anglés. Una nova vida lluny de casa però amb un repte il.lusionant al Regne Unit. Qui també ha fet les malestes per primera vegada és Palencia. Capità al FC Barcelona B, el jove lateral de Bufalà juga des d'aquest mes d'agost al Girondis de Bordeaux la Ligue 1. Un esglaó per sota en joventut tenim Sergi Gómez. Encara en edat juvenil, la perla de La Masia va fer història a Alemanya amb el Borussia Dortmund, convertint-se en el debutant més jove amb 17 anys.

   

  Un còctel molt dispers de talent, magia i futbol però tots amb un denominador comú: Badalona. Sort a tots aquesta temporada, nois.