Tanca el Col·legi Boix i deixa a l’estacada a més de 300 alumnes

  0

  Mestres i pares s’assabenten per un comunicat del centre

  El Col·legi Boix, un centre concertat de Bufalà, ha anunciat per sorpresa que abaixa la persiana i ja no reprendrà l’activitat amb el nou curs escolar el 13 de setembre. La decisió deixaria a l’estacada 300 alumnes, que s’haurien de reubicar en altres escoles de Badalona. El tancament també afectaria gairebé Tanca el Col·legi Boix i deixa a l’estacada a més de 300 alumnes Uns drons aquàtics netejaran l’aigua del Port de Badalona una trentena de professors.

  L’escola explica en un comunicat a les famílies que la manca d’alumnes que s’arrossega des de fa anys ha dut la Generalitat a retirar el concert de l’etapa d’infantil. Sense aquests diners, asseguren, el col·legi “no és econòmicament viable i ha de tancar”. Educació, però s’hi oposa i diu que el centre ha de complir amb el concert a Primària i Secundària. En aquest sentit, des de la Generalitat han assegurat que l’escola, de voler tancar, ho hauria de fer de manera gradual. De fet, ja hi ha converses amb la direcció per intentar arribar a un acord. Al moment de tancar aquesta edició del Diari no havia transcendit més infirmació. Per la seva part, l’Ajuntament de Badalona ha iniciat també converses amb les parts per intentar “revertir el tancament”, segons ha afirmat l’alcalde, Xavier Garcia Albiol, al seu perfil de Twitter.

  L’escola afirma que en les darreres setmanes ja s’ha intentat, sense èxit, demanar a Educació que mantingui el finançament malgrat la manca d’alumnes al centre, així com buscar altres vies de finançament. “No ho hem pogut aconseguir”, es lamenten en el comunicat enviat a les famílies.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí