Tancament indefinit al Baldiri i Reixac per evitar la reducció d’un grup de P3

  0
  69
  baldiri.jpg

  19/05/2014 – Pares, mares, professionals del centre i persones del teixit educatiu local van començar divendres a dur a terme diverses accions reivindicatives.

  Després d’aconseguir que no es tanquin línies de P3 a les escoles Pere de Tera (Llefià) i Pau Picasso (Lloreda), la lluita de la comunitat educativa s’ha traslladat al Baldiri i Reixac, també de la zona de Llefià-La Salut, a on la Generalitat vol suprimir una classe de parvulari. Divendres, una assemblea formada per pares, mares, professionals del centre i persones del teixit educatiu local va decidir establir una tancada indefinida a les instal·lacions que ha durat tot el cap de setmana i encara roman avui.

   

  Des de llavors, els actes reivindicatius del centre s’han multiplicat. Dissabte, un grup de persones del Baldiri va desfilar per tot el barri amb pancartes, megàfon i voluntat de fer-se veure i escoltar: al Mercat de La Salut, al Màgic i diferents emplaçaments per acabar a la manifestació contra la MUCE a Barcelona. Tampoc va faltar la reivindicació al Correfoc o a la Festa de les Migas d’ahir a l’Escorxador.

   

  L’assemblea reclama “l’aula de P3 que s’ha suprimit malgrat la demanda que hi ha al centre i a la zona educativa”. Tanmateix, expliquen que les barreres arquitectòniques de l’escola, “que incompleixen la normativa vigent”, impossibiliten l’accés dels alumnes amb discapacitat motrius,  escolaritzats en el centre, a tots els espais educatius i recursos. “Aquesta reivindicació, que fa tres anys que es reclama, no ha estat atesa pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ni per l’Ajuntament de Badalona, i discrimina als alumnes amb aquesta dificultat, vulnerant el seu dret a ser escolaritzats amb normalitat”, resa un comunicat del col·lectiu. L’assemblea permanent es perllongarà fins aconseguir que no s’elimini cap grup de P3 i el compromís d’adaptar el centre abans del 15 de setembre.